LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions Catalanes

Els comuns aposten pel turisme sostenible i de proximitat

Avendaño, Bàrcena i Gasulla, aquest matí davant l’ofidcina de Turisme

En Comú Podem ha celebrat aquest matí una roda de premsa per explicar el seu posicionament sobre el model turístic. L’acte ha comptat amb la participació d’Enric Bàrcena, responsable de Mobilització i Territori de Catalunya en Comú i número 9 a la llista dels comuns per la circumscripció de Barcelona, i Javier Avendaño, portaveu de Guanyem a l’Ajuntament de Sitges i que també forma part de les llistes de la formació morada per Barcelona,

Avendaño ha estat l’encarregat d’obrir l’acte assenyalant la importància del turisme a la vila i ha desgranat les línies principals del programa dels comuns en temes turístics. Els liles aposten pel “turisme de proximitat que no aporti conseqüències negatives en l’entorn natural, com seria el cas del projecte de l’Autòdrom de Terramar”. El portaveu de Guanyem també ha posat en relleu que cal diversificar l’economia per no “dependre tant d’aquest sector”. No obstant això, Avendaño és conscient de les grans dificultats que està passant el sector i per “donar estabilitat” creu oportú que s’haurien de repartir més ajudes directes. “És la millor manera de protegir els treballadors”, va concloure.

Per la seva banda, Enric Bàrcena ha remarcat que s’ha de posar fil a l’agulla tan aviat com sigui possible i per això “ja estem parlant amb els agents econòmics. No podem perdre ni un segon, i quan entrem al Govern ho hem de fer prenent decisions”. El número 9 per Barcelona també va defensar que la taxa turística la gestionin els municipis per “als barris on el turisme té un major impacte i compensar les despeses que l’activitat turística genera”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure