Els contenidors al límit, la Festa Major i la millora en les dades de contagis, a L’Eco

- Publicitat -

Els problemes que està portant la posada en escena el nou servei de neteja, amb contenidors desbordats i allunyats de les cases, en què has de recórrer centenars de metres per llençar la brossa, protagonitzen l’atenció de L’Eco aquesta setmana. En les nostres pàgines també trobareu altres temes de l’actualitat local, com l’estabilització dels contagis a Sitges i Ribes; la presentació del programa i el cartell de Festa Major; els durs retrets entre Govern i oposició per l’impagament que Jaume Monasterio mantenia amb l’Hospital, i els nous documents que situen els orígens del ball de bastons el 1727.

La posada en escena del nou servei de neteja segueix portant cua. Els veïns de diverses zones del municipi continuen en peu de guerra amb el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio. Falta de rotació i contenidors desbordats; recórrer grans distàncies per llençar la brossa a les urbanitzacions; illes situades en llocs amb poca visibilitat i que molesten el cablejat –ahir dijous va haver d’intervenir la Policia a l’avinguda del Vinyet– o que estan davant de les cases, amb els problemes d’olors i d’animals que això suposa, són les principals queixes veïnals, que fa setmanes que s’arrosseguen i no s’albira una solució a curt termini. A les pàgines de L’Eco exposem els problemes que hi ha les zones de baixa densitat i Josep Orriols, exregidor de Serveis Urbans i Via Pública, també analitza el problema de la recollida de residus.

En les pàgines dedicades a l’impacte local del virus també exposem les dades de Sitges i Sant Pere de Ribes i la comparació amb el conjunt del país. Expliquem que gràcies a la millora i l’estabilització dels contagis, Sitges recupera la música el cap de setmana. Un decret firmat per l’alcaldessa Aurora Carbonell permet les actuacions en petit format. També abordem el pronunciat increment de les dades d’atur interanual, i parlem amb socorristes en temps de Covid-19.

L’actualitat local s’atura a les diferents polèmiques que viu Sitges en l’àmbit polític i socioeconòmic. D’una banda, el top manta, amb la pressió policials que n’ha reduït el nombre. També parlem dels perfils falsos a Twitter i de dos nous vídeos que vinculen el compte de la Tola amb la germana de la portaveu de Junts per Sitges. Una altra de les polèmiques d’aquesta setmana és el deute que Monasterio tenia amb l’Hospital, que ja ha pagat, que ha enfrontat Govern i oposició.

A les pàgines de Ribes abordem l’acord sobre la botzina entre els clubs pel repartiment dels pavellons; la vulneració de drets dels nous sistemes de videovigilància, i l’increment del nombre d’infraccions a la via pública.

A les nostres pàgines també parlem de la crida al seny que van fer les autoritats locals en la presentació del programa de Festa Major. Eduard Tomàs aporta noves proves, que situarien l’origen del ball de bastons l’any 1727. També us expliquem la identificació de dues noves coves subaquàtiques a Sitges i l’ascens de Xènia Pérez al primer equip de l’Espanyol.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Juanjo Corcuera, Josep Orriols, Lucas Estruch, Elisenda Casanelles, Joan Rodríguez Hernández, Llorenç Roca, Avet Curià i Eduard Tomàs, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. La contra de Sitges és d’Antoni Sella i la de Ribes de Lali Miret.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats