LOADING

Type to search

Festes

Els ‘cubanitos’ tornen als orígens

Els ‘cubanitos’, en els seus inicis

Els Gegants Americanos tornen aquest mes de maig a Sitges per lluir les seves millors gales, després de passar una bona temporada confinats al taller Avall de Reus. El febrer de l’any passat van ser traslladats a la capital del Baix Camp per sotmetre’s a un procés de restauració que inicialment s’havia d’allargar tres mesos, amb vista a la celebració del passat Corpus. Però la irrupció de la Covid-19 poc després, les suspensions sistemàtiques dels principals actes de les festes populars, i que l’estat dels gegants era més dolent del que es preveia inicialment, va suposar que aquest procés s’allargués fins la passada tardor.

Aquesta actuació ha servit per refer l’estructura original de les figures, permetent que els gegants recuperin un aspecte més fidel al que tenien l’any 1965 quan es van presentar en societat. Per aquest motiu, el dia 22 de maig al migdia el teatre del Retiro acollirà la presentació de la nova imatge dels Cubanitos, amb algunes sorpreses incloses. L’acte és gratuït, però l’aforament serà limitat degut a les limitacions establertes per combatre la pandèmia, amb les entrades ja disponibles i serà retransmès en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament per a tots aquells que no hi puguin assistir presencialment.

Calendari d’actes

22 de maig: Presentació al Retiro
Del 22 de maig al 4 de juny: el Panxito i la Panxita s’exposaran en la mostra ‘Tornem als orígens’ a la Biblioteca Santiago Rusiñol. També es posarà Del 15 de maig al 4 de juny: la ‘Ruta dels Orígens’ farà reviure el trajecte que van fer els Gegants Americanos l’agost del 1965, l’any que es van estrenar.

A L’Eco d’aquesta setmana hi trobareu tota la informació ampliada del calendari d’actes. Podeu trobar-loo als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure