LOADING

Type to search

Actualitat

Els debats de L’Eco confronten idees i propostes

Imatge de la Sitgetana, ahir a la tarda mentre se celebraven els cara a cara electorals

La primera sessió dels Debats a dos organitzats per L’Eco va acollir ahir a La Sitgetana els quatre primers dols dels nou programats. Van ser quatre cara a cara àgils i directes, en què es van confrontar idees, es van manifestar diferències i es van exposar coincidències. Els candidats van participar sense conèixer prèviament els temes a tractar, que variaven en cada cas, seguint els resultats de l’enquesta d’opinió pública publicada per L’Eco la setmana passada. La segona part serà el proper dimarts dia 21, a partir de les 18,.30h, al Pic Nic.

Júlia Vigó (GS) i Rosa Tubau (JxS)

La roda de debats es va obrir amb Rosa Tubau (Junts per Sitges) i Júlia Vigó (Guanyem Sitges). Les número 2 de les dues formacions van debatre sobre la via pública, participació ciutadana i urbanisme. Respecte el primer punt, totes dues van coincidir en la importància de mantenir les places i els carrers nets, però van discrepar en les fórmules: Vigó va defensar la municipalització del servei de neteja a llarg termini, mentre que Tubau va manifestar-se per mantenir l’externalització. Les dues van coincidir amb dur a terme campanyes de foment del reciclatge i, com va dir Vigó, en la reducció i la producció de residus. Tubau va posar èmfasi en el model de participació ciutadana de les comissions festives, mentre que Vigó va reclamar més efectivitat en les audiències públiques.

Carme Gasulla (CVS) i Ferran Llombart (Ss)

El segon cara a cara va ser entre Carme Gasulla (alcaldable de Comuns Verds Sitges) i Ferran Llombart (alcaldable de Solucions), amb els temes de platges, la marca Sitges i fiscalitat i hisenda damunt la taula. Els dos candidats van coincidir en què cal una actuació urgent en el manteniment de les platges. Gasulla va defensar el retorn de l’agència de turisme (com han fet altres candidats) i va reclamar que l’administració, el sector turístic i els experts han d’intervenir de manera global per trobar una solució per a la regeneració de les platges. Llombart va defensar el model de la regeneració de les platges implementant l’espigó submergit. La candidata de CVS va apostar per la fiscalitat progressiva (pagar en funció de la renda), una proposta a la qual Llombart també es va mostrar favorable.

Luismi García (PSC) i Ignasi Rubí (NH)

El tercer bloc de debats el van protagonitzar Luismi Garcia (alcaldable del PSC) i Ignasi Rubí (alcaldable de Nou Horitzó). Els temes a debatre van ser les polítiques socials, els barris i urbanitzacions i el medi ambient. Sobre el tema de polítiques socials, els dos alcaldables van coincidir en afavorir els més necessitats, si bé amb crítiques a les polítiques del Govern municipal: mentre que Garcia va dir que la base de l’actual sistema la va establir el PSC i no s’ha desenvolupat excessivament, Rubí va apuntar que hi ha mancances que no es tenen prou en compte. Rubí també va proposar que les empreses que s’hagin d’instal·lar a Sitges haurien de tenir alguna funció social per tal d’integrar a les persones més desfavorides. Els dos candidats van coincidir en criticar la consulta de les Botigues i en reclamar més integració de les urbanitzacions: Garcia va demanar un pla de mobilitat més efectiu i Rubí es va pronunciar a favor d’ampliar el manteniment de la via pública.

Aurora Carbonell (ERC) i Manu García (Cs)

El darrer cara a cara va ser el més esperat i va tenir com a protagonistes als alcaldables d’ERC (Aurora Carbonell) i Ciutadans (Manu Rodríguez). Va ser un debat d’alt nivell, que van tractar l’habitatge, el model de turisme i la capitalitat cultural de Sitges. En aquest debat va haver-hi divergències entre els dos candidats, sobretot en aspectes relacionats amb la gestió del turisme i amb la presència de la política en l’àmbit festiu. Carbonell va defensar una regidoria amb un Consell de Turisme amb la participació de diferents àmbits del sector turístic, mantenint el funcionament implantat aquesta legislatura, mentre que Rodríguez va defensar la recuperació de l’agència de Turisme. El candidat de Ciutadans va criticar la lentitud municipal a l’hora de fer habitatge públic, mentre que l’alcaldable d’ERC va defensar que per arribar al punt actual d’oferta de 500 pisos de protecció oficial calia fer tots uns passos duts a terme per l’Equip de Govern. Els dos candidats se les van tenir (amb cordialitat) en la presència de símbols polítics en les festes: Rodríguez va criticar la presència d’estelades a la Festa Major, mentre que Carbonell va defensar la lliure expressió dels sitgetans.

Segona sessió dels debats de L’Eco

Dimarts 21 de maig, 18.30, Pic Nic

18.30h. Guanyem Sitges – PP

19h. Nou Horitzó – El Margalló

19.30h. Ciutadans – Partit Europeista de Sitges

20h. ERC – Sitges Grup Independent

20.30h. Junts per Sitges – PSC