LOADING

Type to search

Actualitat

Els drons sobrevolen les platges per controlar-ne l’aforament

Els pilots preparant el dron per al primer enlairament, ahir dijous al matí

El primer dron per controlar l’ocupació a les platges del municipi i permetre una millor gestió de les dades va sortir des de l’espigó del Club Nàutic, ahir dijous a mig matí. A partir d’ara, dia sí, dia no, el dron s’enlairarà des de la platja de les Botigues, des d’on supervisarà tota aquella zona. Després es desplaçarà per via terrestre –no es pot allunyar més de dos quilòmetres de la zona de control– a Garraf, Cala Morisca, Vallcarca i, al migdia, començarà el control al nucli de Sitges, per la platja de la Marina d’Aiguadolç, i acabarà per la platja de les Anquines.

El servei té dos vessants diferenciats. Primerament serveix per prendre mesures anticovid a les platges: “el control d’aforament mitjançant drons ens permet, de forma coordinada amb els informadors a les platges, garantir la seguretat a les platges sitgetanes i distribuir als usuaris a altres que tinguin una ocupació inferior”, explica el regidor de Platges, Guillem Escolà. L’any passat, diferents persones comptaven manualment l’aforament a les platges: el nou sistema garanteix una suma més ràpida i eficaç. El recorregut del dron està programat per aturar-se en punts concrets, durant quatre segons, per realitzar les fotografies.

L’obtenció de dades acurades sobre l’ocupació i l’afluència de banyistes a les platges també ha de permetre una millor gestió dels serveis que s’hi ofereixen (dutxes, guinguetes, rentapeus, concessionaris, d’hamaques, etc.). L’Ajuntament està fent una clara aposta pel big data, per tal d’analitzar i gestionar les dades de manera més eficaç i que tot el municipi se’n pugui aprofitar. Ara es podran mesurar indicadors reals i no basats en impressions

A L’Eco d’aquesta setmana hi trobaràs tota la informació ampliada. Podeu trobar-lo als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure