LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els exalcaldes demanen un impuls socioeconòmic per a Sitges

Jordi Baijet, Pere Junyent, Jordi Serra i Miquel Forns, en una fotografia per a L’Eco el 5 d’abril del 2019, als Jardins de Terramar

Els quatre exalcaldes vius de Sitges demanen una acció política, socioeconòmica i institucional decidida per impulsar projectes de recuperació davant el negre escenari que es perfila per als propers mesos, amb la caiguda del turisme i l’aturada de l’activitat de congressos. Jordi Serra, Pere Junyent, Jordi Baijet i Miquel Forns publiquen aquesta setmana un article a L’Eco titulat Reinventar-se o…, que, a més de ser una declaració d’intencions, demana un compromís al sector privat, però, sobretot, a l’Ajuntament per liderar projectes nous.

“El que no es faci durant els propers mesos, potser durant les properes setmanes, ens deixarà tocats i, potser, enfonsats. La predisposició i la dinàmica del sector privat per ser capaços d’adaptar-nos és i serà imprescindible. Però la iniciativa ha de ser pública i l’Ajuntament, si vol complir amb el que li demana la situació actual i amb el que s’espera d’ell, ha de ser l’impulsor i l’ànima de la reinvenció”. En aquests termes directes s’expressen els quatre exalcaldes per demanar una acció decidida i determinant.

L’article repassa l’evolució socioeconòmica de Sitges per aturar-se en l’etapa actual, en què la vila centra bona part de la seva activitat econòmica cap als congressos i convencions, que a principals dels noranta van permetre trencar amb l’estacionalització turística: “Els congressos, les fires i les convencions trigaran a tornar, si és que tornen, com a mínim sota els paràmetres actuals”. En el seu article, Serra, Junyent, Baijet i Forns alerten sobre els perills que Sitges esdevingui una ciutat residencial, si no s’activen projectes transformadors.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, coneixedora de l’article que apareixeria avui, té previst reunir-se amb els quatre exalcaldes a començament d’octubre per tractar les mesures de reactivació. De fet, el tinent d’alcalde i regidor de Projectes Estratègics, Luismi Garcia, ja ha estat abordant amb els exalcaldes la trobada i les iniciatives que es poden arribar a dur a terme. Junts per Sitges també n’està al cas d’aquests contactes.

Podeu llegar l’article Reinventar-se o… a L’Eco d’aquesta setmana, on també recollim les dades de la caiguda i les pèrdues dels diferents sectors turístics de la vila aquest any: hotels, apartaments turístic, restaurants, bars, oci nocturn, comerç, platges, taxis i embarcacions al Port d’Aiguadolç.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure