LOADING

Type to search

Festa Major Festes

Els Gegants Americanos entren en la recta final de la seva restauració

S’estan reparant esquerdes i part de l’estructura i també es renovaran alguns complements del vestuari

Una delegació sitgetana s’ha desplaçat aquest divendres fins a Reus per a comprovar de primera mà com evoluciona la restauració integral dels Gegants Americanos. El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez; dos tècnics municipals d’aquesta àrea; el conservador dels Museus de Sitges, Pep Pascual; i dues membres de la pròpia colla han pogut veure els últims detalls d’un procés que va iniciar-se a mitjans de febrer –abans de Carnaval– i que finalitzarà, si no hi ha cap contratemps, pels volts de Santa Tecla. Els treballs s’han endarrerit més de tres mesos per culpa de la Covid-19.

La restauració d’en Panxito i la Panxita és una iniciativa sorgida de la pròpia colla i està dirigida i finançada per l’Ajuntament. Els responsables de l’actuació són els treballadors del taller Avall, especialitzat en la creació i rehabilitació d’elements del patrimoni festiu. Les reparacions s’han centrat en les esquerdes provocades pel pas del temps i, sobretot, en l’estructura interna del gegant, que estava torçada i incomodava les portants a l’hora de fer-lo ballar.

La rehabilitació dels Gegants Americanos també anirà acompanyada de petits retocs estètics. Tots dos estrenaran barrets i ella també renovarà l’ombrel·la i complements de joieria. Si no hi ha res que ho impedeixi, la parella de cubanitos tornarà a sortir als carrers, junt amb els Gegants de la Vila i els Gegants Moros, per la festivitat de Corpus de l’any vinent.