Els Goigs de Sant Pere reviuen en un vídeo

Captura d’un dels moments de la gravació
- Publicitat -

El confinament provocat pel coronavirus ha forçat la readaptació de molts hàbits quotidians i, particularment, el trasllat de moltes comunicacions fins ara presencials a l’àmbit telemàtic. També ha passat el mateix en moltes parròquies –com les de Ribes, les Roquetes o Sitges–, que han aprofitat la situació per a obrir nous grups de WhatsApp que permetessin mantenir la cita eucarística setmanal entre els capellans i els seus feligresos.

Ara, amb motiu de la Festa Major de Sant Pere, a Ribes, la parròquia ha anat un punt més enllà en aquesta incursió en l’univers digital. Retransmet tot l’ofici en directe pel canal de YouTube del Centre Parroquial i, a més, ofereix una versió especial del cant dels Goigs de Sant Pere enregistrada per la Coral Levare. La impossibilitat de reunir la quarantena de cantaires de la formació a l’interior de l’església, sumat a les mesures preventives que en limiten l’aforament al 75% i obliguen l’ús de mascareta als assistents, han acabat propiciat aquesta alternativa audiovisual.

El vídeo, que té una durada de més vuit minuts, no només inclou la interpretació dels goigs, sinó que també ofereix imatges inèdites de la parròquia i d’altres punts cèntrics de Ribes gravades a vista de dron. El projecte ha implicat tota la coral, però té tres noms propis. En primer lloc, el de la directora, Meritxell Tarragó, que ha hagut de mesclar totes les veus dels seus cantaires –enregistrades per separat als seus domicilis– en un sol document d’àudio. Junt amb ella, la tasca de David Puertas a la producció, cuidant tots els detalls perquè la iniciativa tirés endavant. I, per suposat, l’habilitat del pilot titulat Àlex Ferreira, que ha aconseguit que el dron ofereixi perspectives úniques que, de ben segur, sorprendran els espectadors. El resultat final els ha deixat tan engrescats que no descarten fer el mateix per Sant Pau encara que les condicions sanitàries ja permetin celebrar la missa amb normalitat.

Per a alguns ribetans, els oficis de Festa Major són actes emmarcats en un context festiu en què el seu simbolisme comunitari i patrimonial van més enllà de les lliures creences religioses de cadascú. Aquest any, malgrat que els balls populars no hi tindran presència, el vídeo pensat per la Coral Levare fa arribar aquest esperit a totes les llars.

Veieu la gravació dels Goigs de Sant Pere

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats