LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els hotels esperen a obrir a que hi hagi moviment entre territoris

Entrada del Sunway, dijous passat, un dels pocs hotels oberts actualment

Poc ha canviat per al sector hoteler de Sitges i Ribes amb el canvi a la fase 2 de la desescalada. Ara, els hotels podran obrir les seves zones comunes, però la majoria dels hotels de Sitges seguirà amb les portes tancades durant les properes setmanes. La data en que s’han fixat la majoria d’establiments per obrir portes de nou és Sant Joan. Amb tot, hi ha alguns hotels que ja han obert amb un mínim d’activitat, com el Sunway, el Calipolis o el Royal Rooms.

Després de fer estudis de la viabilitat i veure la demanada que tenien, els hotels locals han arribat a la conclusió que no podran suportar els costos de la reobertura, si només poden rebre clients de la mateixa regió sanitària. De fet, durant aquesta setmana només en podrien rebre del Garraf i l’Alt Penedès, excepte els que vinguessin a Sitges per negocis. Però amb l’activitat congressual aturada de ple, el turisme d’empresa queda reduït a la mínima expressió.

Tot i l’obertura de les platges, a partir d’avui, així com d’establiments de restauració, amb l’entrada de la fase 2, els representants del sector hoteler no han vist viable fer tornar encara tots els treballadors que tenen en expedients temporals d’ocupació.

Bona part del sector turístic de la vila pretén obrir un cop estigui permès el desplaçament entre províncies i diferents regions de l’Estat, que es preveu que sigui a finals del pròxim mes de juny. L’obertura al turisme estranger, a partir del juliol també està fixat com un altre dels horitzons immediats. Tot i la crisi de la pandèmia, els hotels mantenen un significatiu volum de reserves per als mesos de juliol i agost.

L’entrada a la fase 2 –que Sitges i Ribes van estrenar ahir, com la resta del Garraf i l’Alt Penedès– permeten la reobertura al públic de les zones comunes, però sempre amb el límit d’un terç del seu aforament i sota mesures de seguretat. També s’estableixen les condicions per a l’obertura al públic de les piscines recreatives, que tindran un aforament màxim del 30% de capacitat de la instal·lació i cita prèvia.

En aquesta segona fase es permeten també els congressos, trobades, reunions de negoci i conferències en pavellons de congressos, sales conferències, sales multiusos i altres establiments i instal·lacions similars. El topall és de 50 assistents i s’insta a promoure la participació no presencial.

Notícia relacionada:
Sitges i Ribes saluden la fase 2 amb nous avenços (1 de juny de 2020)
Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)