LOADING

Type to search

Actualitat

Els incendis al massís, les celebracions de Sant Joan i Sant Pere i els xiringuitos, a L’Eco

Els dos incendis dels darrers dies al massís, l’adjudicació dels xiringuitos de platja, l’augment de la Covid, l’elecció de Luismi García com alcaldable del PSC, la història de Can Julián, el balanç de Corpus i les celebracions de les festes de Sant Joan i de Sant Pere, a més de la temporada de la Blanca Subur centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

Els dos focs, que han cremat 200 hectàrees en pocs dies al massís del Garraf, són motiu d’un ampli reportatge de dues pàgines. Expliquem els fets, el seu abast, les restriccions implantades i la crida a la precaució.

La informació local també passa per noves adjudicacions de xiringuitos, però l’incompliment de les previsions municipals. També expliquem l’augment considerable de la Covid, les propostes del Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents, els controls que implantarà la Policia Local per Sant Joan i el nomenament de Luismi García com a candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023. Un ampli reportatge de Pedro Palacios entra en la història de Can Julián, l’hostal que hi havia a l’edifici de la cantonada de Can Perico enderrocat la setmana passada. També expliquem el premi assolit per Joan Sala i l’augment de la venda de coets.

El balanç satisfactori del Corpus i les celebracions de les festes de Sant Joan al Poble Sec i a les Roquetes i Sant Pere a Ribes també mereixen atenció a les nostres pàgines.

Amb motiu de la festes majors de Ribes i les Roquetes entrevistem l’alcaldessa, Aibigail Garrido, També expliquem els fets de la detenció del regidor Xavier Pascual, la campanya LGTBI, el nomenament de Dani Carabantes com a cap de llista de Fem Poble i les sessions informatives per al comerç local.

A les pàgines de L’Eco in English posen l’accent en l’endarreriment en la concessió de llicències urbanístiques, l’exclusió dels joves de Sitges i Ribes en els bons de subvenció al lloguer que fa el Govern de l’Estat, l’obertura dels primers xiringuitos i la celebració del Dia del refugiat.

Les entrevistes d’aquesta setmana són a la nova presidenta de la Fundació de l’Hospital, Mireia Rossell i a l’il·lustrador Jordi Vendrell, El relat de Malvasia de Lletres és de Margarita Thölen.

La informació de Cultura s’atura en les exposicions d’Arran Bravo, d’Artur i Edgar Duch, les propostes del cicle Imprescindibles, l’avanç de programació del Festival de Cinema i els resultats del Premi Relats per al cafetó.

A Esports ens centrem en la temporada de la Blanca Subur, el comiat de Noel Guillén del Bàsquet Sitges, en la concentració de catamarans a Port Ginesta, la victòria de David Gómez a l’Enduro Catalunya, les noves medalles de Toni Ponce, la celebració del rugbi platja a la Fragata i trofeu assolit per l’Handbol Ribes.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Josep Maria Contijoch, Juanjo Corcuera, Xavi Fernández, Andrew Hawkes, Anna López, Mar González, Laura Gómez Ill, Xavier Miret i Mestre, Roger Montoliu, Pedro Palacios, Gabi Serrano, Eduard Tomàs i Chris Wright, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és d’Ignasi Gaviota i les contres són de Xavier Gimeno (Sitges) i Fran Moreno (Ribes).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

El podeu comprar a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA