Els indicadors tornen a ser superiors a la mitjana catalana

Cantonada de Pins Bens i Camí de la Fita, avui dijous al matí, amb les terrases mig buides
- Publicitat -

La cinquena onada no acaba de marxar. Després de tres setmanes amb els indicadors epidemiològics baixant, en els darrers dies s’ha frenat el descens i, tot i que l’augment ha estat mínim, la nova situació no permet tornar a la situació anterior a Sant Joan. El nivell de letalitat d’aquesta cinquena onada, però, ha estat notablement per sota de les anteriors, gràcies als efectes de la vacunació.

En els darrers dies s’han detectat 81 positius nous a Sitges i 98 a Sant Pere de Ribes. És una xifra inferior als set dies anteriors (92 i 130, respectivament), però encara és alta i, sobretot, la millora local és inferior a la registrada a nivell nacional. A Sitges aquesta setmana, els nous casos han augmentat un 2,94 per cent (la setmana anterior ho van fer un 3,46) i a Sant Pere de Ribes, un 3,38 (davant el 4,70 anterior). En el conjunt de Catalunya, l’augment ha estat del 2,70 per cent, una xifra que millora notablement l’anterior del 4,21.

En aquest context, el risc de rebrot continua sent alt: 592 a Sitges i 582 a Sant Pere de Ribes. Ara fa una setmana, la vila havia aconseguit baixar dels 500 punts, però els darrers moviments l’han fet pujar lleugerament. A Catalunya està en 578.

Aquests darrers moviments han fet augmentar la velocitat d’expansió del virus a Sitges (l’indicador rt), que s’ha situat en l’1,15, mentre que a Sant Pere de Ribes es manté per sota del 0,90 recomanat pels organismes sanitaris. També continua baixant la positivitat de les proves PCR i test d’antígens, però ho fa a una velocitat lenta: encara està al voltant del 15 per cent a nivell local, una xifra tres vegades més alta de la recomanada. La incidència activa a 14 dies està a Sitges en 506 i a Sant Pere de Ribes en 754.

A L’Eco de divendres 6 d’agost aportem noves dades i informació per posar en context l’evolució de la pandèmia.

Notícies relacionades:
L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda (4 d’agost de 2021)
El virus frena el seu descens i pugen de nou alguns indicadors (2 d’agost de 2021)
La incidència de la Covid baixa notablement a Sitges, pero encara està per sobre dels mesos anteriors (27 de juliol de 2021)
La cinquena onada porta les primeres defuncions a Sant Camil (24 de juliol de 2021)
El virus ja creix menys a Sitges que a la resta del país (22 de juliol de 2021)
La meitat de la població de Sitges i Ribes ja té la vacuna completa (20 de juliol de 2021)
Baixa la velocitat dels nous casos, però els nivells encara són alts (19 de juliol de 2021)
L’edat dels nous positius torna a pujar (16 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats