Els interrogants dels xiringuitos

- Publicitat -

El Govern municipal celebrarà avui una sessió extraordinària de la Junta Local per a atorgar quatre nous xiringuitos en el procés de concessió els serveis de les platges. Es tracta de Terramar, les Anquines i dos de Les Botigues de Sitges. Aquestes quatre concessions se sumen als sis atorgats divendres passat –també en una sessió extraordinària– a Aiguadolç, Terramar, Vallcarca, Cala Morisca i Garraf. Amb els deu serveis concedits falten encara per adjudicar els que probablement siguin els més emblemàtics i també més necessaris, ja que són els del centre de Sitges; és a dir, els que van des de Balmins fins la Barra, poc abans de Terramar. Els més necessaris –o el que havien de fer-se públics abans, ja que són els que reben més quantitat de banyistes– hauran estat adjudicats els últims.

El procés de licitació dels xiringuitos i serveis a les platges ha tingut elements bons, altres no tant bons i alguns directament deficitaris. El procés era extremadament complex, per molts motius. D’una banda, perquè la concessió ha d’adaptar-se al nou Pla d’Usos, que l’Ajuntament va aprovar el passat hivern i, per tant, està regida sobre pautes diferents a les que han funcionat els últims anys. Però, tot i la complexitat, el mètode haurà resultat encertat o, si més no, mereix un reconeixement. En primer lloc, la modernització que tindran el conjunt de xiringuitos, tant en imatge com serveis, millorarà sense cap mena de dubte els serveis a les platges. Aquesta modernització i ampliació de serveis, tant gastronòmics com d’oci, era un pas que Sitges havia de fer sense esperar més temps. És ben cert que en els últims anys, diversos xiringuitos ja havien protagonitzat interessants avenços en aquest sentit, però calia un canvi que anés més enllà en tots els aspectes, tant formals com de concepte i continguts com també visuals i estètics.

Ara bé, és evident que alguna cosa no s’ha fet bé quan som al mes de juny i les platges estan sense serveis. A més, enguany ha coincidit que les inusuals altes temperatures de maig han portat més banyistes del que és habitual. Però mentre a tot arreu hi ha xiringuitos i serveis a les platges, a Sitges no.

És cert que l’Ajuntament va anunciar des d’un primer moment que per Sant Joan s’haurien fet totes les concessions. Però Sant Joan és una data que resulta tard. És tard, perquè fa mesos que les platges ja reben banyistes i ho és també perquè un cop el consistori ha fet les adjudicacions, els nous concessionaris necessiten un temps, que no és poc, per a encarregar els xiringuitos i organitzar el conjunt del servei.

Articles relacionats