LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els migdies concentren la major part de les denúncies

Control policial a Can Perico el passat 26 de març (Foto: Laia Martín)

Un 25 per cent de les infraccions per incomplir el confinament són entre les 12 del migdia i les 2 de la tarda. Així es desprèn d’un primer balanç efectuat per la Policia Local, amb dades fins a dimecres de la setmana passada, quan ja s’havien superat les 430 denúncies. Ahir mateix se’n van posar quatre més, que situen el còmput total en 497, des que fa tot just cinc setmanes es va tramitar la primera.

Entre les 12 i les 13 hores, es produeixen un 13,57 per cent de les denúncies i l’hora següent, un 12,14 per cent. És el moment del dia en què els policies tramiten més sancions. El segon repunt és entre les 19 i les 20 hores (el 9,05 per cent), mentre que l’hora següent són el 7,38 per cent. Tot i que al migdia es produeixen una quarta part de les infraccions, el volum de denúncies de la tarda és superior que al de la franja de matí – migdia. Alguns dels comerços de primera necessitat només obren als matins i, per tant, a les tardes hi ha excuses dels infractors que resulten més difícils de justificar.

Per edats, les franges compreses entre els 30 i els 40 anys i els 40 i els 50 són les més comunes en els incompliments; cadascuna, aplega el 20 per cent de les denúncies. La següent és la que està entre els 50 i els 60, amb un 15,40 per cent. En quan als perfils, els homes (un 70,69 per cent) són més incomplidors que les dones. I els dies amb major nombre de sancions són els caps de setmana: prop de la meitat es formalitzen els dissabtes (23,33 per cent) i els diumenges (22,14 per cent).