Els negacionistes tornen a reunir-se a Ribes

Un cartell que anunciava la trobada de dimarts a Ribes
- Publicitat -

Mentre a Ribes es disparen els positius per coronavirus, l’entitat ambientalista Dolça Revolució –encapçalada pel polèmic curandero Josep Pàmies– va tornar a reunir, aquest passat dimarts, al voltant de 200 persones en una finca al Montgròs. Es tracta de la segona trobada en poques setmanes que convoca a Ribes per desafiar les mesures de protecció sanitària davant la Covid-19. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha obert diligències i ha instat la Generalitat i els Mossos a actuar.

L’acte es va fer en una finca privada del Montgròs, on es va celebrar un taller sobre les propietats medicinals de les plantes. Pàmies va tornar a defensar l’ús de plantes silvestres i medicines naturals. Igual que en les seves anteriors convocatòries, els assistents no van respectar les mesures de prevenció vigents contra la Covid-19. Entre els participants hi havia diversos ribetans.

L’Ajuntament, que n’estava al cas i no havia rebut cap petició d’autorització de l’acte, ho ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que s’hi van personar per a aixecar acta dels fets. El organitzadors ja tenien diligències obertes que podrien esdevenir penals, han remarcat que no tenen por “ni al virus, ni als governs repressors”. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha mostrat la seva “preocupació” per la celebració d’actes que “desafien les normatives sanitàries”.

El col·lectiu Dolça Revolució ja va organitzar un acte semblant a Ribes el 14 de juliol, també desafiant les mesures consensuades entre la comunitat mèdica i científica davant la Covid-19. En aquests actes, Josep Pàmies convida als assistents a abraçar-se desafiant les normatives vigents. Els assistents no respecten la distància social i la majoria no porta mascaretes. Tot i això, els Dolça Revolució mantenen els seus actes de manera secreta, sense anunciar públicament els llocs on se celebren. El mateix Pàmies va acudir el cap de setmana passat a la manifestació contra les mascaretes i la distància social que es va fer a Madrid.

Els assistents a la trobada del 14 de juliol, també a Ribes

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats