LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els nous casos continuen baixant a Sitges, tot i que pugen alguns indicadors

El Cap de la Vila, dimarts passat a la tarda

L’efecte de la Setmana Santa massificada no s’ha traduït en un increment de casos a Sitges. Al contrari: el percentatge d’augments baixa respecte les setmanes anteriors. Altres indicadors, com el risc de rebrot o la velocitat de reproducció del virus, pugen lleugerament.

En els últims set dies hi ha hagut només deu casos nous a Sitges, que han suposat un augment del 0,64 per cent. Es tracta d’un increment especialment baix, en comparació amb el 2,34 de mitjana catalana. Són dades que milloren substancialment les de les setmanes anteriors. Recullen, al mateix temps, la pràctica totalitat dels contagis produïts durant la Setmana Santa, quan Sitges va registrar un elevat nombre de visitants, amb hotels, restaurants i comerços plens.

La positivitat de les proves PCR i test d’antígens realitzats es manté baixa a Sitges: un 2,48 per cent. Una xifra notablement més favorable que la del dijous de la setmana passada, que va arribar al 6,43 per cent.

Per contra, el risc de rebrot ha tornat a pujar en els últims dies, després d’haver-hi estat durant el cap de setmana per sota els 100 punts. Avui està en 170 punts, la meitat, però, que la mitjana catalana, situada en 346. La velocitat de propagació del virus (indicador rt) també ha pujat i està ara en l’1,71, una xifra especialment elevada. La incidència acumulada, però, es manté per sota dels 100 (97,28).

A Sant Pere de Ribes, després de diverses setmanes amb un quadre especialment favorable, els indicadors han pujat en els últims dies, El risc de rebrot s’ha disparat als 226 punts i l’rt al 2,54. El percentatge de proves positives continua, però, sent baix: 2,58 per cent.

Notícies relacionades:
El virus baixa considerablement a Sitges (12 d’abril de 2021)
Els indicadors epidemiològics de Sitges són millors que la mitjana catalana (8 d’abril de 2021)
Els efectes de la reobertura no es tradueixen, de moment, en un augment del virus (5 d’abril de 2021)
El virus manté una alça moderada a Sitges (1 d’abril de 2021)
El virus puja a Sitges i baixa a Sant Pere de Ribes (29 de març de 2021)
Tornen a créixer els nous positius (25 de març de 2021)
El risc de contagi encara es manté (22 de març de 2021)
Milloren les dades epidemiològiques a Sitges i a Ribes (18 de març de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure