LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els nous contagis es mantenen en la línia baixa

El carrer Sant Francesc, ahir dimecres a la tarda

Els darrers set dies s’han registrat 14 positius nous a Sitges. És la mateixa xifra dels detectats la setmana passada, que confirmen un augment baix en el contagi. Tot i això, en els últims dies, alguns dels indicadors epidemiològics han pujat.

Els 14 positius nous d’aquesta darrera setmana i de l’anterior representen l’augment més baix de tot el 2021. Després de l’esclat de la cinquena onada –que va fer saltar el nombre de casos a uns nivells desproporcionats–, el continu descens registrat des de mitjans de juliol ha desembocat en una situació d’estabilitat, com la que es viu ara. A Sitges, a més, el descens de casos nous ha suposat també un augment de l’edat dels nous positius, que en els darrers dies ha saltat fins els 54 anys.

Els nous casos suposen un augment del 0,48 per cent (fa dos mesos era del voltant del 20 per cent). A Sant Pere de Ribes, l’increment encara és alt: 35 casos en els últims set dies, que representen un creixement 1,12 per cent. A tot Catalunya, l’augment ha estat del 0,79.

El cap de setmana passat, els indicadors epidemiològics també van assolir el nivell més baix de tot l’any: el risc de rebrot va baixar a quotes de gairebé nul·litat en l’expansió, 24 punts. En els últims dies, però, s’ha registrat un augment, que l’ha implicat passar un altre cop de la barrera dels 100 punts i situar-se en els 113. Segons responsables mèdics de la comarca, encara és d’hora per contextualitzar aquest augment en un increment de casos. Aquest augment dels últims dies s’ha traduït en un creixement de la velocitat d’expansió (l’indicador rt), que ha arribat a Sitges a l’1,88 i a Sant Pere de Ribes, a l’1,64.

El nombre de proves PCR i test d’antígens que surten positives es manté especialment baix: a Sitges és ara de només el 2,10 per cent (a començament de juliol va arribar al 33 per cent) i a Sant Pere de Ribes supera el 5 per cent. La incidència activa a 14 dies també és especialment baixa a Sitges (58), mentre que a Ribes és de 148.

Notícies relacionades:
Els ingressats per Covid a Sant Camil baixen a nivells mínims (4 de setembre de 2021)
Sitges registra l’augment més baix de nous positius de tot l’any (2 de setembre de 2021)
Els vacunats a Sitges i a Ribes encara no arriben al 65% (31 d’agost de 2021)
Els nous contagiats tenen al voltant de 40 anys (27 d’agost de 2021)
Pocs positius nous, però el risc torna a augmentar (26 d’agost de 2021)
La Festa Major arriba amb tots els indicadors epidemiològics favorables (23 d’agost de 2021)
La platja es torna a omplir a la matinada en el primer divendres sense toc de queda (21 d’agost de 2021)
Les dades de la Covid tornen a ser baixes a Sitges (19 d’agost de 2021)
El virus té una expansió a Sitges de gairebé la meitat que en el conjunt de Catalunya (16 d’agost de 2021)
L’expansió del virus torna als nivells anteriors a la cinquena onada (12 d’agost de 2021)
Primer dia en dos mesos sense cap positiu nou a Sitges (9 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure