Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys

Grups de joves i adolescens, dissabte a la matinada a la Ribera

L’edat dels nous positius a Sitges ha baixat més d’una quarta part en només tres setmanes. El 5 de juny, la mitjana dels nous casos registrats en la setmana anterior era de 40 anys. Aquest dissabte estava en 30,19; és a dir, una quarta part menys. Avui s’ha situat en 27 anys, segons dades del Departament de Salut.

El descens de l’edat dels nous positius és generalitzat a tot el país. La implantació de la vacunació començant pels segments d’edat més elevada ha deixat les franges més joves com a més vulnerables. I això ha coincidit amb la flexibilització de les mesures i, per tant, amb més capacitat de relació entre la gent.

Però, tot i el descens d’edat dels nous casos a tot el país, a Sitges s’està notant encara més. Mentre que en el conjunt de Catalunya, la xifra se situa balla entre els 30 i els 40 anys, a la vila ja ha baixat d’aquest topall i ha entrat entre els joves de la vintena d’anys.

En els darrers dies hi ha hagut confinaments preventius de diversos grups d’amics i amigues joves de Sitges, provocats per viatges, trobades i celebracions, que han obligat a ampliar l’arc d’aïllaments.

Els experts no atribueixen les causes del descens a l’oci nocturn, ja que els efectes de l’obertura, el passat dia 21, es començaran a notar a finals d’aquesta setmana. En canvi, les reunions d’amics i les concentracions de joves i adolescents als espigons i a la Ribera durant les matinades de divendres i dissabte són anteriors i continuades des de la finalització de l’Estat d’Alarma, el 9 de maig.

La franja d’edat es manté més elevada a Sant Pere de Ribes, tot i el brot viscut a finals de maig. Dissabte, la mitjana se situava en els 52 anys, mentre que avui ha baixat a poc més dels 37.

Notícies relacionades:
Menys gent als espigons, més al Dos de Maig (27 de juny de 2021)
Els indicadors epidemiològics augmenten a Sitges, que se situa per sobre de la mitjana catalana (24 de juny de 2021)
Lleuger repunt dels casos a Sitges i Ribes, per fi, aconsegueix recuperar normalitat (17 de juny de 2021)
El brot de Ribes esquitxa a Sitges (3 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats