LOADING

Type to search

Actualitat

Els partits del Govern acorden obrir negociacions amb el PSC

Les tres formacions que integren el Govern municipal (ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges) han acordat en els seus respectius òrgans de direcció explorar un acord amb el PSC per incorporar-lo a l’executiu, d’acord amb l’oferta que el portaveu dels socialistes sitgetans, Luismi García, va efectuar a Aurora Carbonell, el passat dijous. No són els únics moviments en el tauler polític local, ja que des d’algunes formacions de l’oposició, com Junts per Sitges i Ciutadans, també s’estan barallant vies alternatives a l’actual Govern.

ERC va reunir la seva executiva dissabte per valorar la proposta del PSC i va acordar asseure’s amb els socialistes, un cop els seus companys de Govern haguessin donat el vistiplau a valorar la possible incorporació del PSC. I això és el que va passar ahir. Les assemblees de Sitges Grup Independent i de Guanyem Sitges es van reunir respectivament i en tots dos casos van aprovar iniciar converses amb el PSC.

La reunió d’SGI va registrar un ambient de gairebé unanimitat per obrir aquesta taula de diàleg. El seu portaveu i tinent d’alcalde, David Martínez, ha apuntat que “si els socialistes estan disposats a seguir la línia de treball i la voluntat de treballar pel benefici de Sitges i els sitgetans i sitgetanes, seria quelcom positiu a tenir en compte, per arribar a un acord amb els tres partits que formen l’equip de Govern a l’Ajuntament de Sitges. Tot i que serà l’assemblea qui tingui l’última paraula”.

Per la seva part, Guanyem Sitges també va valorar l’opció i –tot i que no hi va haver unanimitat– la seva assemblea, reunida ahir, va acordar donar suport a una taula de diàleg entre els partits del Govern i el PSC. Per a Guanyem Sitges resulta imprescindible que, paral·lelament, a la taula de diàleg per obrir la porta al PSC, aquesta formació es mostri disposada a votar la proposta de Pressupost que ha elaborat el Govern a la qual ja s’hi ha sumat Els Comuns Verds Sitges.

En L’Eco d’aquesta setmana us expliquem l’oferiment que Luismi Garcia va efectuar a Aurora Carbonell per sumar-se al Govern.