LOADING

Type to search

Coronavirus Cultura

Els Pastorets estan pendents de l’obertura dels teatres

Una representació dels Pastorets de Sitges de l’any passat

Les últimes notícies marcades per la situació actual generada per la Covid-19, auguren un Nadal on s’haurà de conviure amb una sèrie de restriccions que marcaran bona part dels actes tradicionals d’aquestes dates. Quan falta poc més d’un mes per l’inici de les festes, se sap que no és viable tota aquella activitat que pugui generar aglomeracions, com són moltes de les activitats culturals, tradicionals i comercials que envolten el Nadal.

Per aquest motiu, ajuntaments, comissions, entitats i associacions segueixen treballant a partir de diferents escenaris possibles, i pendents de les resolucions que ha d’efectuar el Procicat per tal que puguin garantir, o no, bona part d’aquestes activitats nadalenques. En aquest sentit, s’estan fent mans i mànigues per poder oferir als espectadors una versió adaptada dels Pastorets, que cada any es representen a Sitges i a Ribes.

Els Pastorets de Ribes tenen previst fer en una representació reduïda, tant en actors com en el temps de durada, per poder-se adaptar millor a les mesures sanitàries que garanteixin la seguretat de tothom. Però just en el moment que havien de començar els assajos, es va produir el tancament del sector cultural. El director de l’obra, Gustavo Leon, assenyala que ara mateix “un dels principals obstacles que tenim és no poder assajar a dalt de l’escenari” amb l’afegit que “el temps juga en contra, i que si aviat no s’anuncia l’obertura d’espais culturals com els teatres, no hi haurà prou temps per preparar l’obra amb unes condicions òptimes”.

En una situació similar estan els Pastorets de Sitges, que també plantegen una reducció de l’elenc, a més de les modificacions dels guions per poder adaptar l’obra al repartiment. Tot i ser conscients que amb les condicions actuals la representació dels Pastorets penja d’un fil, de moment no tiren la tovallola i tenen previst començar a assajar a través d’aplicacions de videotrucada per poder avançar feina, davant d’una possible represa del sector cultural que permeti garantir l’obra teatral.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure