LOADING

Type to search

Actualitat

Els pisos de promoció municipal, la reducció del virus i l’Escola Pia, a L’Eco

El futur incert de l’Escola Pia, la primera setmana sense cap positiu per Covid a Sitges, el primer paquet de pisos de promoció municipal, el final de les restriccions, l’anyada del 2021, els excessos de velocitat a Ribes, el balanç del Festival i la història del patinatge a Sitges protagonitzen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

Per primera vegada des de la irrupció de la pandèmia, el març del 2020, a Sitges no hi ha hagut cap positiu per Covid en set dies. A L’Eco d’aquesta setmana exposem aquesta situació, amb diverses dades i ho acompanyem amb la informació sobre la finalització de les darreres restriccions i les reaccions en els diversos sectors econòmics. Juanjo Corcuera també ens exposa com és el retorn als vells costums de l’espera en els serveis públics.

La falta d’acord per buscar una solució a les instal·lacions de l’Escola Pia mereixen la nostra atenció, amb un ampli reportatge, on exposem els punts de les tres parts implicades i els interrogants actuals. La informació local també passa per l’estat avançat de la construcció del primer paquet dels 175 pisos de promoció que impulsa l’Ajuntament. Hem entrat dins i us detallem com seran. També informem de les al·legacions municipals a la instal·lació de pantalles de protecció sònica per part d’Adif, de l’apagada que van patir el dia del Pilar els veïns de Quint Mar i de la nova junta de Sitges Comerç, entre d’altres informacions.

També posem el focus en com serà l’anyada del 2021 i els vins que en sortiran, la crònica de les Festa de la Verema i del retorn de l’activitat castellera a Sitges. També publiquem un ampli reportatge de David Jou i Andreu sobre els 175 anys de la carretera de Ribes a Canyelles. Les entrevistes d’aquesta setmana són al president de l’Associació de Taxistes, Joan Marc Roca, i a l’actriu Paula Gallego.

La secció L’Eco in English centra l’atenció en què el percentatge de vacunats a Sitges és un 6% inferior que la mitjana catalana, que dos hotels de la vila hauran de pagar 250.000 euros d’IBI, dels cursos de l’Escola Municipal de Música i del bon balanç del pont del Pilar a nivell econòmic.

Les pàgines de Ribes posen el focus en els excessos de velocitat al municipi, concentrat en un 3,1 per cent dels conductors, la proposta de l’Ajuntament de bonificacions de fins al 95 per cent de l’IBI per a les rehabilitacions, la demanda de Construïm per a “dignificar” el centre i les diverses iniciatives locals contra el càncer de mama.

La informació cultural està centrada en el Festival i l’allau de públic que hi ha portat, l’estrena literària d’Albert Bertran i Bas, les noves il·lustracions de Joan Manel Pérez, l’exposició de Carpena i la represa dels horaris i serveis a les biblioteques.A les pàgines d’Esports publiquem un reportatge de Jordi Fusté sobre els precedents del patinatge a Sitges, que es remunten als anys vint del segle passat. També informem de l’esperat derbi entre el Sitges i l’Olivella, les victòries sitgetanes en futbol i bàsquet i del debut del Rugby Club.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Magí Almirall, Núria Camps, Sílvia Cester, Juanjo Corcuera, Jordi Fusté, Alba Gràcia, Albert Guillaumes, Xavier Huete, David Jou i Andreu, Llorenç Martínez Vidilla, Marisa Mena, Alejandro Sacristán, Gabi Serrano, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Jordi Castañeda (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes). L’apunt és d’Iris Salomé.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure