LOADING

Type to search

Actualitat

Els pisos de protecció, la bomba sense explotar, el Tapa a tapa i la crisi de la UE Sitges, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana posa atenció especial en els pisos de protecció oficial, la bomba de la Guerra Civil trobada en unes obres del Vinyet, l’inici d’una nova temporada del Tapa a tapa, l’aposta municipal pel món audiovisual i la crisi de la Unió Esportiva de Sitges, entre d’altres temes.  Amb L’Eco d’aquesta setmana regalem la revista Time Out Barcelona; partir d’ara, ho farem cada primer divendres de mes.

L’adjudicació del primer paquet de pisos de protecció en 10 anys, efectuat per l’Ajuntament aquesta setmana, mereix àmplia atenció a les nostres pàgines. Parlem del projecte i de les properes promocions i també de les limitacions del sistema actual, que deixa la gen amb menys recursos amb menys possibilitats. També tractem la promoció municipal de 20 habitatges a les Roquetes.

La informació local també passa per la bomba sense detonar trobada en una finca del Vinyet durant unes obres de reforma. També exposem les accions que el món de l’hostaleria dur a terme a favor de l’entorn, la campanya preventiva contra l’hepatitis C, el rebuig del servei comarcal per part dels taxistes i la presentació del llibre de Josep Rull.

El debat obert arran el llibre de Jordi Baijet i les seves propostes de futur també obté ressò aquesta setmana. Parlem de les reaccions que hi ha hagut als moviments de l’ex-alcalde i exposem les primeres propostes aparegudes damunt la taula, com la del reforç del món audiovisual, llençada pel Govern municipal. En aquesta línia, publiquem un article de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, on exposa els seus eixos.

L’actualitat local passa també per la nova edició del Sitges tapa: a les nostres pàgines hi trobareu les propostes dels participants, les reunions a la vila de l’Escola Europea d’Astrofísica, la celebració d’una nova edició de la cursa Corre per ells o el balanç dels cellers de la comarca de la darrera temporada, entre d’altres. Les entrevistes d’aquesta setmana són al cantant Ramon Mirabet i a l’ex-responsable del Carnaval al Retiro, Jordi Andreu. El relat de Malvasia de Lletres és d’Eugènia Kléber.

A les pàgines de L’Eco in English parlem de la troballa sobre l’etiqueta més antiga d’un vi català, corresponent. Malvasia de Sitges, els preparatius del Pride Sitges, els serveis de socors a les platges o la distrubució de la revista Time Out amb L’Eco.

La informació de Ribes s’atura en el nou Pla de Mobilitat, la implantació dels radars pedagògics,  la celebració de la Mobile Week, els preparatius de les Barraques, el miler de parts dels hospitals comarcals o l’incendi d’unes barbacoes a Vilanoveta.

La informació cultural se centra en la Sitges Film Office, la Primavera Literària que se celebra al CIM, la nova exposició de la Biblioteca Santiago Rusiñol, el conte de l’autora italiana resident a Sitges Rosanna Roccari, el curs de l’Institut of the Arts of Barcelona i l’obertura d’inscripcions del Monocicle.

A Esports, l’atenció està situada en la crisi de la UE Sitges arran la destitució de Luri Sorroche com a entrenadora del primer equip, l’obertura de la Cruyff Court a Sitges, l’èxit del torneig dels Dofins del Rugby Sitges, el meritori sisè lloc de Nil Roig, ‘ascens del Futsal Sitges i els preparatius del Club de Mar per a la campanya d’estiu.

A més de l’article d’Aurora Carbonell, aquesta setmana comptem amb les firmes d’Albert Cabezas, Josep Maria Contijoch, Humberto González, Owen John Holden, Sara Orpella, Eduard Sánchez, Marta Torrijos, Josep Maria Tubau, Júlia Vidal i Yoky Yu, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Laia Romero.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR