Els positius a Sitges i a Ribes creixen més que a Catalunya en l’última setmana

El Cap de la Vila, ahir dia 23 al migdia
- Publicitat -

El nombre de casos positius a Sitges s’ha disparat: en els darrers sis dies se n’han confirmat 24, una xifra que gairebé quadriplica la tendència de les setmanes anteriors, quan les dades es mantenien estables. A Sant Pere de Ribes, el ritme d’augment també ha estat superior aquesta setmana que la del conjunt de Catalunya.

L’oasi sitgetà que protegia el municipi d’un augment del virus notablement inferior al de la demarcació de Barcelona o al del conjunt de Catalunya comença a desinflar-se. De fet, entre dimarts passat i avui, dia de Sant Bartomeu, Sitges ha registrat 24 casos de positius, dels quals 16 han estat en els últims quatre dies.

En només sis dies, Sitges ha augmentat el nombre de positius un 10,16 per cent, mentre que a tot Catalunya ha crescut un 6,88 per cent, una xifra similar a la de la província de Barcelona.

Sant Pere de Ribes també creix en positius per sobre de la mitjana del país, tot i que aquesta darrera setmana ho ha fet per sota de Sitges. En els últims sis dies, a Ribes i les Roquetes s’han registrat 15 casos nous, amb un augment percentual del 7,24 per cent.

Amb aquestes dades, Sitges se situa en un índex de rebot alt, per primer cop en els darrers mesos. Una part d’aquestes dades provenen per un augment del nombre de proves realitzades, però una altra per una tendència a l’alça en el percentatge de resultats positius de les proves que es fan entre residents del municipi.

Notícia relacionada:
17 positius nous a Sitges en una setmana (20 d’agost de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats