Els positius augmenten a Sitges i es disparen a Ribes

- Publicitat -

Vint positius nous en els darrers cinc dies a Sant Pere de Ribes i nou a Sitges. Es tracta d’un augment que dobla la tendència de les setmanes anteriors en tots dos casos. Si fa uns dies la mitjana a Sitges era d’un diari, des de finals de la setmana passada ha passat a ser-ne dos, mentre que a Ribes i les Roquetes ha saltat dels dos diaris a quatre. 

Les raons que expliquen aquest augment són dobles: per una banda, que el virus continua viu i escampant-se arreu i, per un altra, que l’increment del nombre de proves també comporta un creixement de positius.

Els nou positius confirmats a Sitges en els darrers cinc dies situen la xifra d’acumulats, des que va començar la pandèmia, en 236, mentre que a Sant Pere de Ribes ja està en els 287.

Amb tot, l’increment percentual de totes dues poblacions és molt inferior que a la totalitat de la demarcació de Barcelona i tot el territori català. A Sitges, des de l’1 de juliol fins el 18 d’agost s’ha registrat un augment del 31,84 per cent i a Sant Pere de Ribes en el mateix període és del 38,65 per cent, mentre que a la província de Barcelona i Catalunya creix en un 55,01 per cent i 58,74 per cent, respectivament.

També és destacable l’increment de casos sospitosos des de l’1 d’agost fins el 18 d’agost. Sitges creix un 19,43 per cent en aquesta primera quinzena d’agost, mentre que Ribes creix un 20,68 per cent. Un creixement lleugerament inferior de casos sospitosos respecte la província de Barcelona, on creix un 25,95 per cent i a al conjunt del país, on el creixement és del 25,16 per cent.

Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid), mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

Articles relacionats