LOADING

Type to search

Editorial

Els problemes de la nit

La gestió de la nit ha esdevingut una de les principals pedres en la sabata per a les administracions en temps de Covid. La proliferació de botellots i els problemes que generen, així com la dificultat per a regular les aglomeracions en locals i carrers amb bars de nit, a més de les severes restriccions que han de patir aquests establiments estan posant de manifest una sèrie de problemes en la legislació administrativa. En la major part de casos, es tracta de problemes que són responsabilitat de la Generalitat, una administració que no s’ha distingit en aquests divuit mesos de pandèmia per mantenir una línia clara i coherent en la regulació de les restriccions. O, si més no, que no s’han traduït en resultats destacables: Catalunya ha estat un dels territoris amb més limitacions en el moviment i les activitats, però en canvi, se situa entre les comuniatts amb els índexs més elevats.

La gestió dels botellots és un assumpte difícil de tractar. La majoria de poblacions s’han vist afectades per aquest fenòmen. No és un assumpte que se solucioni només amb més policia, si bé també resulta evident que un nombre major d’agents reduiria els incidents. D’entrada, convé subratllar que només una part petita dels assistents a aquestes trobades genera problemes d’incivisme, però a Sitges, veïns dels carrers que baixen a mar (des de Bonaire fins Nou) han començat a mobilitzar-se en senyal de protesta per la quantitat de molèsties i problemes que els generen les concentracions de les matinades dels caps de setmana. Alguns d’aquests carrers es caracteritzaven fins fa pocs mesos per la seva tranquil·litat i silenci durant les nits i ara han esdevingut un parc temàtic d’excessos i incivisme, que requreix actuacions directes, també policials, amb el benentés de la limitació i de recursos humans dels diferents cossos.

Paral·lelament, el sector de l’oci nocturn porta clamant al cel i protestant contra les mesures restrictives a les quals els ha sotmès la Generalitat. El tancament dels bars musicals a dos quarts d’1 de la matinada és una de les causes principals de la proliferació dels botellots. Si la gent no està als locals continua la festa a la platja o a la mateixa Ribera i, aleshores, és quan comencen els problemes i es generen unes actituds que dins d’un local difícilment es produïrien. Tant l’alcaldessa, Aurora Carbonell, com el regidor de Turisme, Luismi García, han insistit en demanar a la Generalitat que permetin l’obertura de l’oci nocturn fins l’hora habitual, una mesura que reduiria la pressió a la via pública i suposaria una necessària injecció cap a un dels sectors més afectats per la pandèmia.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure