LOADING

Type to search

Actualitat Ribes

Els promotors de l’Autòdrom elaboren un FAQs entorn el projecte

Projecte de l’Autòdrom

L’empresa promotora de l’Autòdrom de Terramar, el grup Grand Prix, ha preparat un document de Preguntes i respostes sobre el projecte de recuperació de l’antic circuit i la seva conversió en un centre eqüestre internacional i espai automobilístic. El document planteja 35 preguntes i respostes per resoldre alguns dubtes i aportar llum sobre el que consideren que són algunes informacions incorrectes que han aparegut en els darrers dies, arran l’aprovació definitiva que va efectuar la Generalitat fa dues setmanes.

El document subratlla que el projecte està basat sota criteris de protecció ambiental i integració en el paisatge, apunta que els edificis “només” representen 5,3 hectàrees sobre les 65 totals de l’espai i que l’espai hoteler són 2,3. L’empresa també destaca que “la companyia ha renunciat al 40 per cent de sostre edificable”.

El document destaca que “no es destrueix cap zona natural. Ni els boscos, ni la riera. Al contrari, es replanta vegetació de ribera en tota la zona que limita la riera, i en la zona darrere de la corba sud, que actualment és un camp abandonat”. També presenta les diferents actuacions ambientals que han previst dur a terme, com la plantació de 700 arbres, la rehabilitació de la riera de Ribes, la recuperació del bosc de ribera i l’ampliació del sol agrícola en un 50 per cent, entre d’altres mesures.

L’empresa també apunta que el projecte ha estat treballat per diferents urbanistes, paisatgistes i altres professionals durant els quatre anys que ha durat el procés previ i que va estar tretze mesos d’exposició pública.

L’Autòdrom de Terramar està previst que obri la temporada 2021-22. La seva principal activitat serà durant els mesos d’octubre a abril, ja que busquen als aficionats als cavalls que no poden muntar en el centre i el nord d’Europa per raons climatològiques per a que vinguin a fer-ho aquí. L’empresa també manifesta que l’accés a les instal·lacions serà lliure per al públic i que es duran a terme activitats socioculturals orientades a l’àmbit local. Organitzacions ecologistes i polítiques s’oposen al projecte, perquè consideren que té un impacte ambiental negatiu en l’entorn. Els Comuns han presentat una moció al Parlament per demanar la seva aturada, en la qual ha participat la regidora de CVS a Sitges, Carme Gasulla.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA