Els refugiats ucraïnesos, els moviments en la política local i l’atracció d’empreses a Ribes, a L’Eco

- Publicitat -

Les iniciatives locals de suport al poble ucraïnès, la celebració del Ral·li, la projecció de Sant Pere de Ribes com el municipi del Penedès amb més noves empreses, la creació del nou partit Fets per Sitges, el canvi de candidats a Guanyem, l’aposta pel turisme cultural i la crisi de la UE Sitges centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

Les caravanes que han sortit de Sitges i Ribes en direcció a les fronteres d’Ucraïna per portar material de suport i recollir refugiats són àmpliament tractades a les nostres pàgines. També us expliquem les iniciatives institucionals. També parlem amb ucraïnesos que hi acaben d’arribar, expliquem quants n’hi havia a Sitges i Sant Pere de Ribes abans d ela guerra i ens fem ressò de les crítiques d’alguns col·lectius de la societat civil a la lentitud institucional.

La política local també té un protagonisme destacat aquesta setmana. D’una banda, expliquem els nou partit fets per Sitges, impulsat per Nacho Rubí, i per un altra que Xavier Salmerón i Júlia Vigó no renovaran com a candidats de Guanyem Sitges; a més de la notícia, tots do publiquen un article de valoració. També entrevistem el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que fa balanç de la seguretat a Sitges i l’impacte del top manta.

L’ampli seguiment de la vaga de l’educació, els primers símptomes d’allau als supermercats, l’endomitriosi o l’accident mortal d’un veí de Sitges són altres dels temes abordats a les nostres pàgines.

La celebració del Ral·li i el sopar dels Socarrimats també atrauen l’atenció informativa. Aquesta setmana entrevistem Maria Matas, l’emblemàtica veïna el carrer Jesús, i la creadora Mònica Tomàs. També publiquem un article el grup Locomotora 21. El relat de Malvasia de Lletres és de Maite Sastre.

A Sant Pere de Ribes posem el focus que és el municipi amb més creació d’empreses de les tres comarques del Penedès. També el suport del president del PSC, Salvador Illa, als nous equipaments sociosanitaris, nous cursos municipals i les actuacions de millora de l’entorn de diferents alumnes.

Les pàgines de L’Eco in English aborden la caravana de Sitges 4 Ukraine, el Ral·li, el balanç de dos anys de Covid i la reducció de la superfície de les terrasses.

La informació cultural passa per l’aposta local pel turisme cultural, la trobada literària a l’Església Vella de Ribes, l’homenatge de la Biblioteca a Miquel Utrillo i Carbonell i Gener, l’exposició de Globalitza’t-e.

A Esports ens centrem en les claus de la crisi de la UE Sitges, la reforma del pavelló de Pins Vens, els triomfs de Mònica Vives, Oriol Monzó, Eva Blesa i Aitana Bonmatí, entre d’altres.

A banda de l’article de Xavier Salmerón i Júlia Vigó, aquesta setmana comptem amb les firmes d’Andreu Castro, Montserrat Esquerda, Roger Gregory, Manel Pérez, Joan Rodríguez, Bàrbara Scuderi, Gabi Serrano, Judit Suárez i Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Kírian Bolinaga i les contres són de Jordi Surià (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats