Els repunts, les baralles nocturnes i el confinament de les residències, a L’Eco

- Publicitat -

L’actualitat de la setmana torna a girar entorn els efectes, tant directes com indirectes, de la Covid-19 a Sitges a Ribes. A L’Eco d’aquesta setmana hi dediquem una àmplia atenció, aportem noves dades i avaluem l’impacte humà, sanitari i econòmic. A més, també posem el focus en la seguretat al carrer, arran la batalla campal de dissabte a la nit, en la primera multa a un habitatge turístic il·legal i en la reacció de les colles davant la cancel·lació de la Festa Major.

Els repunts que estan patint Sitges i, especialment, Ribes en els últims dies generen una atenció especial a les nostres pàgines. Exposem quina és la situació actual i l’evolució recent de les dades. També ens aturem a les tres residències de gent gran de Sitges i a la Fundació Ave Maria per explicar-vos com viuen el confinament decretat per la Generalitat.

En les mateixes pàgines dedicades a l’actualitat de la Covid-19 exposem les dades de la caiguda de l’activitat turística i la incertesa amb la qual enfoquen els diferents agents la temporada actual i el futur immediat. Per contra, entrem en un món que, econòmicament, s’ha vist beneficiat per la situació de confinament: el del bricolatge. El nou capítol de vides canviades pel coronavirus està dedicat a Ferran Llombart i Justo Conde. També us narrem la singular experiència del col·lectiu negacionista Dolça Revolució, que es va trobar dimarts a Ribes.

Les baralles viscudes al voltant del carrer Primer de Maig el passat cap de setmana i els problemes de seguretat que hi han posat de manifest és un altre dels temes destacats. També us expliquem que l’Ajuntament ha tramitat la primera multa a un habitatge turístic sense llicència, que la draga finalment no arribarà aquest estiu, que els militants locals del PDECAT a Sitges i a Ribes s’inclinen per Carles Puigdemont en la pugna que afecta a aquesta formació i el darrer episodi de la lluita interna entre els dos sectors d’ERC a Ribes.

L’actualitat local també ens porta a les reaccions de les colles amb motiu de la supressió de la Festa Major, a l’aval del conseller Damià Calvet sobre el procés de l’Autòdrom,  i a les conseqüències que pagaran les 53 famílies que s’han quedat fora de l’Institut Montgròs de Ribes.

A les nostres pàgines publiquem el relat segon classificat en el concurs de Museus de Sitges en categoria juvenil, que és d’Anna Pons i està centrat en l’Al·legoria de la Poesia de Rusiñol. També us expliquem el projecte de recuperació del Castell de Ribes i entrevistem l’actriu Marta Millà, entre molts altres temes culturals. I també especialment interessant és la crònica que Jordi Fusté efectua d’un partit de futbol entre noctàmbuls i matinàmbuls del 1948.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Gertrudis Conde, Jordi Fusté, Àxel Neumann, Joan Rosquellas, José Tendero i Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són de Miquel Muç Vall.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats