Els sectors econòmics abandonen el Pacte per a la Recuperació per divergències amb l’Ajuntament

Manel Martínez, Oskar Stöber i Carlos Prieto, a la roda de premsa d’aquesta tarda
- Publicitat -

Les tres principals associacions econòmiques de Sitges –el Gremi d’Hostaleria, l’Associació Turística de Serveis a les Platges i Sitges Comerç– han abandonat el Pacte Local per a la Recuperació Socioeconòmica, impulsat per l’Ajuntament i en el qual hi participen els representants econòmics, cívics i socials del municipi. Es tracta d’un pas que posa de manifest els camins divergents –i enfrontats– entre els sectors econòmics i el Govern municipal per temes relacionats amb el Pacte, però especialment per altres matèries: apartaments turístics il·legals, top manta, sorra de les platges i el Festival Jardins de Terramar.

Les tres principals entitats econòmiques de la vila han optat per abandonar el Pacte com a mesura de protesta pel que consideren actuacions perjudicials per part del Govern en els quatre punts amb qui mantenen visions allunyades de les tesis municipals. Els presidents de les tres associacions, Oskar Stöber (Gremi), Manel Martínez (platges) i Carlos Prieto (comerç) ho han exposat aquesta tarda en una roda de premsa, en la que han fet visibilitat el seu malestar amb la gestió municipal en els temes que els afecten directament.

Les tres associacions apunten que “el comerç il·legal suposa una competència deslleial pel nostre comerç local, una imatge contrària a la que s’ha promogut sempre per posicionar Sitges com a destinació de qualitat en tots els sentits, i un risc sanitari inassumible en el moment actual”. També afegeixen que “aquest any, més que mai, calia mostrar una posició de fermesa per recolzar els molts negocis locals que estan patint” i reclamen la participació de la policia o agents privats. Les tres associacions també es mostren a favor de vehicular sortides socials per als venedors.

En uns termes similars s’expressen respecte els apartaments turístics il·legals, tot i que l’Ajuntament, per primer cop, ha començat a efectuar multes. Stöber ha apuntat que les sancions són insuficients i que “el mal que estan generant aquests pisos il·legals als legals i als hotels és incalculable”. En el comunicat de les tres associacions subratllen que “l’existència d’un parc d’habitatges destinat a una activitat il·legal evita que una part d’ells es puguin posar en el mercat de lloguer residencial”.

La sorra també ha estat l’altre dels elements claus en la protesta de les tres associacions: “aquest any era més imprescindible que mai l’aportació de sorra, tant per millorar el principal actiu de Sitges, com per garantir un major aforament i una millor distància social a les platges”.

I encara hi ha hagut un quart punt, que també il·lustra les diferències entre els sectors econòmics i el Govern municipal: el festival Jardins de Terramar. Les tres associacions han manifestat que l’empresa promotora “no han rebut cap suport, tot i que es va quedar en que se l’hi donaría” i ho avantposen amb altres esdeveniments culturals que no tenen “impacte econòmic”.

A més de les divergències estratègiques, el Gremi l’Associació de les Platges i Sitges Comerç consideren que el Pacte Local per a la Recuperació Socioeconòmica va a una velocitat inferior a la desitjada i que, en ocasions, les seves demandes o són ateses: “calia impulsar un pacte de recuperació urgent, per abordar aquest futur des d’una posició més forta, i això requeria potenciar a curt termini el model que ha fet de Sitges un referent fins ara”.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats