LOADING

Type to search

Actualitat

Els sitgetans no es conformen amb les noves accions de l’Ajuntament envers al transplantament d’arbres

Diversos ciutadans s’han queixat via xarxes socials de l’extracció efectuada als terrenys on hi haurà l’escola Agnès de Sitges

Després de la polèmica tala d’arbres ocorreguda al carrer Artur Carbonell, Sitges no es conforma amb les noves accions mediambientals que ha dut a terme l’ajuntament. Del terreny on s’implantarà la futura Escola Agnès de Sitges s’han extret diversos arbres per trasplantar-los a altres llocs de la vila i així donar-los més anys de vida. Hi ha diversos exemplars distribuïts per diferents indrets de Sitges: quatre moreres i sis plataners s’han trasplantat a l’aparcament de La Plana, set palmeres al passeig de La Ribera amb La Plana prop del camí capellans i una olivera i dues iuques a l’espai públic d’accés a Quint Mar on s’ubicarà properament un parc infantil. El projecte de l’escola compta amb la vintena de plataners i la pineda que actualment ocupen l’emplaçament de l’escola i que hi formen part.

Les polítiques mediambientals de l’ajuntament no agraden els sitgetans que han expressat les seves divergències per les xarxes socials mostrant que totes aquestes accions no són suficients. Molts opinen que la vila està descuidada en molts sentits, i que aquest canvi en la reestructuració del poble amb la construcció massiva que està pateix Sitges el deixa sense espais verds. D’altra banda també es recorda la tala d’arbres del carrer Artur Carbonell, i el reemplaç d’uns nous arbres que gairebé no fan ombra comparat-los amb els antics ficus situats en aquest carrer.