LOADING

Type to search

Contingut patrocinat

Els taxistes, compromesos amb els sanitaris

Les conseqüències de la crisi econòmica a causa de la pandèmia de la Covid-19 han estat terribles per al sector del taxi, i seran un dels que més patiran la desplomada del turisme: bona part de la seva feina era gràcies als continus viatges a l’aeroport –portant o recollint a sitgetans que marxaven o tornaven de vacances fora o estrangers que venien o anaven al seu país– o duent els turistes que s’allotjaven als hotels allà on desitjaven.

El gremi de taxistes de la vila va veure com es desplomava el seu negoci un 90 per cent en les primeres setmanes de la crisi sanitària, quan la gent es contagiava per centenars a Catalunya, les unitats de cures intensives dels hospitals no donaven l’abast i el nombre de morts, per desgràcia, pujava més.

Eren dies que l’economia estava aturada, tret dels sectors bàsics –dels quals els taxistes en formen part– i pel carrer no s’hi veia pràcticament ningú, exceptuant els que anaven a comprar o els que passejaven a les seves mascotes.

Els taxistes de Sitges van decidir que havien d’ajudar als que més estaven patint la terrible pandèmia: tots aquells metges/esses i infermers/es que s’estaven deixant la pell, i moltes vegades, dissortadament, la vida, per salvar la dels altres, i sovint ho feien amb unes condicions de seguretat inadequades, ja que per culpa dels respectius governs, no disposaven de tot el material de seguretat necessari.

Els quinze dies que va durar la part més amarga del confinament, just abans de Setmana Santa, els taxistes sitgetans van portar gratuïtament a tots els sanitaris que s’havien de desplaçar als seus llocs de treball. La societat depenia de tots aquests treballadors incansables per poder sortir d’aquesta crisi i els taxistes també volien aportar el seu granet de sorra, en un gest que els honora.

Altrament, també van iniciar un altre gest cap a un dels sectors més vulnerables, la gent gran. L’Associació de Taxistes de Sitges va acompanyar, durant aquelles dues setmanes, la gent gran a la compra, però en ser un sector que patia durament si es contagiava, tenien por de sortir de casa, i no va funcionar de la manera esperada.

Els taxistes han demostrat que la societat pot comptar amb ells quan més els necessita i ara s’hauria de pensar amb ells per retornar una part del favor realitzat, ja que seran un dels que més trigaran a tornar a la normalitat.