LOADING

Type to search

Actualitat

Els veïns de Garraf reclamen més inspeccions per reduir la contaminació

L’antic abocador de la Vall d’en Joan, al massís, restaurat fa quinze anys

L’associació de veïns de Garraf i nombrosos ciutadans d’aquesta localitat costanera integrada en el terme municipal de Sitges han presentatmés de 400s denúncies al Departament de Territori de la Generalitat, al que insten a fer “més i millors inspeccions” per reduir les partícules sòlides en suspensió de contaninació ambiental de les pedreres. Els veïns també reclamen que adoptin mesures que permetin minimitzar els seus efectes i limitar la contaminació.

Dos residents de la vila coincideixen a destacar el “olor persistent” a combustible cremat dels milers de vehicles que circulen per la C-31, “molt similar –afegeixen– al què es respira a les grans ciutats”, així com la concentració de pols en l’aire després de les detonacions a les pedreres de Vallcarca, sobretot en els dies de vent.

L’Ajuntament de Sitges ha pres la iniciativa amb la instal·lació d’un mesurador permanent de partícules contaminants. L’aparell, només a falta dels últims retocs, ja està ubicat en una plaça pròxima a l’estació de tren. A partir del 28 de juny començarà “a llançar les primeres dades”, segons explica a aquest setmanari Josep Maria Martínez, regidor de Governació i de Serveis Urbans a les Botigues de Sitges i al Garraf.

A L’Eco d’aquesat setmana publiquem un reportatge on detallem les recklamacions dels veíns de Garraf en aquest assumpte, però ambé en altres pendents, com l’antic abocador del massís i el trànsit de la C-246. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure