LOADING

Type to search

Actualitat

Els veïns del Cortijo estan preocupats per la decisió judicial

L’aparcament del Cortijo, el punt del conflicte

Ara fa més de 60 anys es va començar a construir el Cortijo. Inicialment el complex residencial –a tocar de Sant Crispí i el passeig Vilanova– constava de quatre edificis de dotze plantes; dos més d’altura limitada; una piscina i grans zones verdes. Els promotors van decidir bastir els tres edificis alts i el més petit que hi ha en l’actualitat i aixecar la resta més endavant. Però el 1965, amb el nou Pla General, van redefinir la resta d’espais (on actualment aparquen els veïns) com a zona lliure no edificable. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (2006) va ratificar el que deia el Pla anterior.

Els propietaris, que volien aixecar els dos blocs que creien que els hi pertocava, van elevar un contenciós al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que els hi va donar la raó, sense especificar l’habitabilitat de la zona. L’Ajuntament va donar edificabilitat a la parcel·la i va preveure 6.600 metres quadrats. Després, però, ho havia d’aprovar la Generalitat, que va posar una capacitat màxima de 2.500 metres quadrats. Ara, la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament està acabant un text per corregir el que ha dit la Generalitat i els promotors podrien començar a edificar.

A l’edició del setmanari hi trobareu tota la informació ampliada i el croquis de com havia de ser el Cortijo, quan es va començar a bastir. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure