Els veïns estan en peu de guerra amb el nou servei de neteja

Contenidors desbordats al passeig Vilanova
- Publicitat -

La posada en escena del nou servei de neteja segueix portant cua. Els veïns de diverses zones del municipi continuen en peu de guerra amb el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio. Falta de rotació i contenidors desbordats; recórrer grans distàncies per llençar la brossa a les urbanitzacions; illes situades en llocs amb poca visibilitat i que molesten el cablejat –ahir dijous va haver d’intervenir la Policia a l’avinguda del Vinyet– o que estan davant de les cases, amb els problemes d’olors i d’animals que això suposa, són les principals queixes veïnals, que fa setmanes que s’arrosseguen i no s’albira una solució a curt termini.

Si algú es passeja pel centre de la vila o pels diferents barris, ràpidament copsarà que al municipi hi ha un greu problema de neteja: a la vista de tohom estan diverses illes amb la brossa que arriba fins a les voreres. A l’estiu , la població es multiplica i el problema s’agreuja. El regidor de Servei Urbans, Jaume Monasterio, és conscient del problema i admet que estan “constantment donant voltes per totes les illes i en converses amb les associacions de veïns per estudiar possibles canvis”.

No obstant això, les associacions de veïns volen que s’actuï ja. Estan farts de les males olors, dels contenidors desbordats i de veure alguns rosegadors voltant per la zona. Les xarxes socials del consistori treuen fum; desenes de correus electrònics s’acumulen a la safata d’entrada del regidor sense contestar, i a l’OAC no paren de rebre notificacions.

El famós vídeo del regidor de Nou Horitzó, Ignasi Rubí, també mostra un altre dels problemes, o potser més d’un. En ell relata els 1,8 kms que ha de fer un veí de les Botigues per anar a llençar la brossa. Hom pot pensar que si vius en una zona allunyada del centre, necessites un vehicle per viure. Però amb totes les comoditats del segle XXI potser no és necessari. I també s’ha de comptar amb la gent gran. Sense previ avís van treure tots els contenidors de rebuig de la urbanització i van posar una gran zona a l’inici. Ara, s’acumulen pel barri excrements de gos i brosses tirades a qualsevol cantonada, on abans hi havia una zona de rebuig. També s’ha de dir, que el gran nombre de vehicles que es veuen en el vídeo, dificulten la recollida i per això s’ubiquen els contenidors a l’inici dels barris.

L’Ajuntament de Sitges està fent una clara aposta pel reciclatge, però per poder passar a la segona etapa, primer s’hauria de solucionar la primera, sigui amb més neteja o més zones de contenidors. També és evident que no es pot deixar de banda el reciclatge i cada cop s’ha de disminuir el rebuig que es genera i augmentar l’orgànica. El contenidor gris encara és força més gran que el de color marró i d’aquí no massa anys hauria de ser a l’inrevés. O la Unió Europea ho penalitzarà.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats