Els voluntaris de Sitges i Ribes lloguen un avió per portar refugiats

Els dos autocars llogats per Spain 4 Ukraine, un cop vcan arribar a Polònia
- Publicitat -

El grup Spain 4 Ukraine, nascut a Sitges i a Ribes, tancarà el seu funcionament llogant un avió per portar 225 refugiats ucraïnesos a Catalunya. El grup està enllestint els tràmits amb la Fundació Sepla, l’organisme que agrupa els pilots d’avions, que també col·labora en la iniciativa, ja que la tripulació volarà de franc.

L’avió volarà des del Prat fins a una ciutat d’Hongria o Moldàvia encara per determinar. El grup està gestionant amb dues ONG que treballen e les fronteres amb Ucraïna tot el procés per a tramitar el trasllat dels refugiats. Els càlculs se situen en 225, que arribaran a Catalunya i posteriorment se’n cuidarà la Generalitat de distribuir-los amb famílies d’acollida.

L’avió es lloga amb els diners recaptats per la campanya de donació, una part dels quals es va destinar al comboi que va portar 182 ucraïnesos fa dues setmanes, en dos autocars i setze vehicles. La resta dels diners es destinarà a aquesta operació.

Amb aquesta actuació Spain 4 Ukraine tancarà el seu funcionament com a grup, ja que no estan constituïts com a entitat ni ONG. “Ara és el moment de les institucions públiques i les pròpies ONG les que han de gestionar les recepcions i acollides, que són els que realment coneixen el funcionament i tenen els permisos”, ha indicat un dels seus impulsors.

Spain 4 Ukraine –també anomenat Sitges 4 Ukraine– va aconseguir portar 182 ucraïnesos a Catalunya a començament de març. D’aquests, 142 van arribar al Garraf, on van ser majoritàriament acollits per famílies de la comarca. Sitges té actualment al voltant de 350 refugiats procedents d’Ucraïna, formats fonamentalment pels procedents d’aquesta expedició i pels 190 que hi ha a l’Hotel Antemare, en virtut a un acord entre aquest establiment i el Ministeri d’Inclusió.

Notícies relacionades:
Sitges acull 350 refugiats ucraïnesos i esdevé un dels municipis amb el percentatge més elevat (1 d’abril de 2022)
Crònica de l’expedició Sitges 4 Ukraine (7 – 14 de març de 2022)
Prop de 200 ucraïnesos ja han arribat a Sitges i a Sant Pere de Ribes (29 de març de 2022)
Nova recol·lecta de material destinada als refugiats (17 de març de 2022)
Els més petits es bolquen per la causa ucraïnesa (16 de març de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats