Emoció, participació i patrimoni marquen una Festa Major esperada com mai

El Drac ha protagonitzat l’ofrena a Sant Bartomeu
Els Gegants Vells han obert la processó de Sant Bartomeu

Ha estat una Festa Major esperada i celebrada, que ha tingut multitud de moments viscuts, emotius i participatius. El Drac i els Gegants Vells han estat els protagonistes dels elements festius i els balls, però les ganes acumulades per a celebrar la festa gran, després dels dos anys de pandèmia, han deixat múltiples imatges i escenaris a destacar: el Poble Sec, el pendonista Toni Muñoz o la Sortida d’Ofici han estat episodis especialment significatius.

Ha estat una Festa Major amb alta participació, potser més que mai. Des dels més joves fins als més grans, la gent ha sortit al carrer i s’ha deixat emportar per l’ambient festiu, la tradició i la participació. El centenari del Drac –i l’espectacular presentació, sumada al conjunt d’actes commemoratius i l’ofrena que ha realitzat a l’Ofici– i la dels 125 anys dels Gegants Vells –encapçalant la Processó– han posat la guinda patrimonial a una festa distingida pel seu valor folklòric.

Precisament, la presència del Drac dins la Parròquia per a participar en l’Ofici de Festa Major ha estat un dels moments centrals de la Festa. I també dels més impactants per tot el que implica. L’Ofici de Festa Major ha omplert fins el darrer racó de la parròquia i ha comptat amb una elevada representació institucional. La comitiva municipal ha estat encapçalada per l’alcaldessa, Aurora Carbonell, acompanyada del regidor de Festes, David Martínez, i ha comptat amb la presència dels regidors Luismi García, Jaume Monasterio, Carme Almirall, José María Martínez, Guillem Escolà, Mònica Gallardo, Rosa Tubau, Rafel Font, Manu Rodríguez i Ignasi Rubí. El Drac ha obert, de manera insòlita, la Sortida d’Ofici davant dels gegants. Tant a la Sortida d’Ofici com a l’actuació de Vigília, la Jove de Sitges ha fet el 3de7, acompanyat de construccions de 6.

La Processó de Sant Bartomeu ha estat lluïda i participada, tot i que també un pèl lenta, però dins dels termes admesos. Els Gegants Vells han obert la comitiva festiva, entre l’admiració i l’entusiasme, per veure l’emblemàtica parella recuperada. Una àmplia comitiva festiva, amb pubilles i hereus inclosos, ha omplert els carrers darrere dels balls populars. La imatge del tabernacle, amb el pendonista Toni Muñoz –amb els seus fills com a cordonistes– ha posat el punt emotiu a l’esperada celebració.

Precisament, la imatge del sant instal·lada al Casal de la Gent Gran de Pau Casals va ser un dels punts centrals en la celebració de la Vigília, ahir. L’arribada dels balls va ser rebuda amb gratitud i emoció pel pendonista i la quantitat de gent que s’hi havia aplegat. El Poble Sec, per on va passar la Processó Cívica, s’hi va abocar de ple en la ruta, amb una gentada que va sortir als balcons i a peu de carrer per veure passar els balls.

El dia de Sant Bartomeu ha començat amb una Matinal, que ha estat alegre i festival, com marca la seva definició. Ha estat el primer acte del dia i després d’un aplaudit castell de focs i una baixada dels balls per les escales, que també va rebre reconeixements.

Notícies relacionades:
Sitges vibra amb els primers actes de la Festa Major (23 d’agost de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats