El tancament d’oficines, la reducció d’horaris i de personal provoca malestar entre els usuaris de Sitges

Arribar a una entitat bancària en hora punta al matí i que la cua de gent surti de l’oficina. Que en aquesta cua hi hagi majoritàriament gent gran. Gent cada vegada més nerviosa quan els toca el seu torn i no aconsegueixen que se’ls atengui: “ahir em vau dir que vingués avui, i ara no m’esteu atenent i em dieu que vingui demà”, s’escolta a una senyora queixant-se a una treballadora, que està amb una altra clienta. I així cada matí en les cada vegada menys nombroses oficines bancàries del país.
Des del 2008, amb l’inici de la crisi financera, el sector de la banca ha patit espectaculars modificacions: reestructuracions, fusions, tancament d’oficines –des d’aleshores, a Catalunya se n’han tancat un 64 per cent–, acomiadaments massius de les plantilles, digitalització del sector… Canvis que s’acaben traduint en un servei amb cada vegada més mancances en l’atenció al públic, i que es reflecteixen, especialment, tot i que no exclusivament, en la gent gran.
Les reaccions dels ajuntaments de Sitges i Sant Pere de Ribes, junt amb les protestes socials impulsades pel col·lectiu Iaioflautes Garraf, a l’edici´ó en paper de L’Eco, que podeu trobar als punts de venda habituals. També podeu comprar la versió en PDF a través de la plataforma digital iQuiosc.