LOADING

Type to search

Festa Major Festes

En Patufet es reivindica pel centenari

Diverses accions serviran per posar en valor el cabeçut que presumeix de ser un dels elements físics més veterans del seguici


En Patufet, amb cinc cabeçuts més, a principis de 1940. (Arxiu Històric, Fons Josep Matas)

Sovint passa per desapercebut, per la Festa Major viu a dins d’un ball que està situat entre les tres parelles de gegants i el foc, però és un dels elements més importants del patrimoni festiu de la vila per la seva llarga trajectòria. Enguany en fa 100, però no gaudeix del mateixa popularitat que altres balls i imatgeria del seguici. Es tracta d’en Patufet, el cabeçut que es va presentar en societat el 23 d’agost de 1922, només unes hores abans que la Fera Foguera arribés per mar, i és l’únic supervivent d’aquella fornada, sent avui el més veterà de tot el ball.

Aquesta Festa Major, la colla dels Capgrossos i l’Agrupació de Balls Populars celebren centenari d’en Patufet amb ganes de reivindicar aquest ball, que a Sitges almenys està documentat des de 1897, el mateix any que es van estrenar els Gegants de la Vila. Aquest diumenge a les 18 hores al Palau del Rei Moro, es durà a terme la Patufesta, una festa d’aniversari adreçada als més petits de la casa on en Patufet serà el principal protagonista de la vetllada.

Els altres detalls de la commemoració, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu comprar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió en PDF a través de la plataforma digital iQuiosc.cat.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure