LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions 26M

Entesa, consens i diàleg

ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges signen el pacte de govern que permetrà demà la investidura d’Aurora Carbonell com a alcaldessa

“Entesa, consens i diàleg”, en paraules d’Aurora Carbonell, que si res no es torça demà serà investida alcaldessa de Sitges, és el punt de partida del pacte de govern signat per ERC, Sitges Grup Independent (SGI) i la confluència de forces de Guanyem Sitges (GS), avui divendres, al Racó de la Calma. Els caps de llista dels tres partits (Aurora Carbonell, David Martínez, i Xavier Salmeron, respectivament) han definit així l’acord que permetrà la investidura de Carbonell, al capdavant d’un govern que es defineix “progressista i municipalista” en un projecte amb polítiques “transformadores”.

La bona sintonia entre els tres candidats ha estat significativa a través de mirades i gestos, així com la llista de bons desitjos per fer front a un mandat de quatre anys en el que s’inicien amb una clara minoria de vuit, davant els 11 necessaris per a la majoria absoluta i en un consistori fragmentat amb nou forces polítiques que estaran representades al plenari. Però de la mateixa manera que el fins demà, a les 12 hores, alcalde en funcions, Miquel Forns, ha aconseguit aprovar tots els pressupostos municipals amb la mateixa condició de minoria, el tripartit que es postula a  governar convida a l’oposició a “fiscalitzar” el seu projecte d’una forma “constructiva”, com ha demanat Salmeron. Els tres partits han ofert la “mà estesa” a la resta de partits que quedaran a l’oposició per arribar a consensos: Per dialogar, sempre ens trobaran”, ha afirmat Aurora Carbonell. La previsió és que la investidura sigui possible gràcies a l’abstenció de Carme Gasulla, dels Comuns Verds, i del compromís de Manu Rodríguez, líder de Ciutadans, per votar-se a ell mateix.

El pacte del tripartit posa en valor la figura dels regidors adjunts, una figura que Carbonell ha explicat naixia amb la voluntat de crear una “teranyina” per a que totes les forces siguin partícips de la feina que desenvolupen els seus socis de govern. Entre les prioritats que es marquen en els 100 primers dies –els de gràcia– visitar i conèixer totes les persones que conformen la plantilla municipal i aprofitar l’experiència prèvia dels regidors que repeteixen (Aurora Carbonell, Carme Almirall i Eduard Terrado) per orientar i donar a conèixer l’entorn de l’administració pública als altres cinc que conformaran el govern –Jaume Monasterio (ERC), David Martínez i Guillem Escolà (SGI), i Xavier Salmeron i Julia VIgó (GS)–.

Amb l’ànim i l’esperit de confiança de qui encara no ha començat la carrera de fons que es presenta per endavant, David Martínez, ha reconegut que la formació ha apostat per un acord en el que se sentien còmodes, transversal, transparent i que, tot i les dificultats, “serà fort”.  Per la seva banda, l’assemblea de GS va aprovar l’acord gairebé de forma consensuada, amb només tres abstencions, i des d’ERC han definit el pacte com un acord “consensuat i enriquit” per les tres forces, que centren en seu programa en les polítiques socials, l’habitatge, la sostenibilitat i posant al centre “Sitges i les persones”..