ERC demana reprovar l’oposició per l’assumpte del lloguer

Regidors d’ERC i JxS en el darrer Ple a la Casa de la Vila, el febrer passat
- Publicitat -

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha respost el comunicat dels quatre grups de l’oposició (Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds) sobre el deute que el regidor Jaume Monasterio havia tingut amb l’Hospital de Sant Joan Baptista pel lloguer del seu pis i que ja té liquidat. ERC demana reprovar el comunicat i “desmarcar-se d’activitats com difondre informació privada i dades personals”. També el mateix Monasterio ha criticat l’actuació dels grups de l’oposició, que els qualifica com “interessos de partit”.

El comunicat de JxS, Cs, NH i CVS revelava que el regidor mantenia un deute pel lloguer del seu pis amb l’Hospital, que és l’entitat propietària. El mateix Monasterio – ha aclarit que el deute està liquidat i que corresponia a unes divergències que es remunten quinze anys enrere per unes obres realitzades a l’edifici. El regidor apunta que “l’últim que voldria és perjudicar l’Hospital”, si bé defensa que ell també té drets com a inquilí i els ha de fer prevaldre.

Al seu torn, ERC ha apuntat al regidor de Nou Horitzó, Ignasi Rubí –que és membre del patronat de l’Hospital en tant que regidor de l’oposició–, en haver revelat informació: “en qualitat de regidor del consistori, ha utilitzat informació privilegiada per fer difusió privada i dades personals i confidencials, fet prohibit i denunciable, extralimitant-se de les seves funcions”.

Per la seva part, l’Hospital de Sant Joan Baptista també ha emès un comunicat en què subratlla la seva determinació de mantenir-se “apartada del debat polític i més en els moments actuals, en què la prioritat és vetllar pels residents i seguir mantenint l’espai lliure de la Covid-19”. L’Hospital també apunta que han facilitat tota la informació que permet la llei i que “aplica principis de màxima transparència en la seva gestió. El centre apunta que el lliurament de la informació es va fer de manera consensuada i unànimement pels membres del patronat”, incloent-hi l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i la regidora de Drets Civils, Júlia Vigó. Els grups de l’oposició havien demanat la dimissió de Carbonell com a presidenta del patronat perquè consideraven que s’havia oposat al lliurament d’aquesta informació. ERC assenyala que “tota la informació demanada per Rubí s’ha respost en tot moment d’acord amb la normativa aplicable”.

Notícia relacionada:
L’oposició fa públic que el regidor Jaume Monasterio devia diners del lloguer a l’Hospital (5 d’agost de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats