LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions 26M

ERC i SGI tanquen un acord de Govern

A l’acord s’hi sumaran, en principi, altres formacions com Guanyem Sitges o Comuns Verds

David Martínez (SGI), Guillem Escolà (SGI), Jaume Monasterio (ERC), Aurora Carbonell (ERC), Eduard Terrado (ERC) i Carme Almirall (ERC), a la reunió d’ahir nit

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Sitges Grup Independent (SGI) van tancar ahir a la nit un preacord que garantirà que Aurora Carbonell serà l’alcaldessa el proper dissabte. ERC i SGI anunciaran aquest matí l’acord.

Les delegacions de totes dues formacions es van reunir a la seu dels republicans durant prop de quatre hores per enllestir els detalls de l’acord, en el qual havien estat treballant les darreres setmanes. Ara tots dos partits han de tancar la suma d’altres formacions al Govern, entre els quals hi haurà previsiblement Guanyem Sitges i Comuns Verds Sitges.

Entrada de la seu d’ERC, ahir a les 22 hores, mentre dins s’hi tancava el pacte de Govern (F. Laia Martín)

La incorporació d’SGI era la peça que necessitava ERC per assegurar-se l’alcaldia i el Govern municipal. SGI era l’únic partit que apareixia també en les propostes de Govern de Junts per Sitges i Ciutadans. Finalment, la llista de David Martínez –de caràcter estrictament municipalista– s’ha decantat per ERC, després de valorar totes les opcions. La bona sintonia entre Carbonell i Martínez, els bons resultats assolits per totes dues formacions i les coincidències programàtiques han estat determinants en l’acord.

En la reunió d’ahir no només es va parlar de donar suport a la investidura de Carbonell, sinó que ja es van avançar en qüestions de programa. El programa del nou Govern, però, estarà pendent de la suma d’altres formacions.

A la reunió hi van assistir els sis regidors electes: Aurora Carbonell, Jaume Monasterio, Carme Almirall i Eduard Terrado, per ERC; i David Martínez i Guillem Escolà, per SGI. També hi era Martí Sáez, en representació dels republicans, i Dani Vallès i Vinyet Lluís, dels municipalistes.

També pots veure