LOADING

Type to search

Editorial

Esdeveniments en moviment

Aquestes darreres setmanes, l’agenda d’esdeveniments, tant immediats com futurs, està registrant un moviment constant. La finalització de la darrera limitació de restriccions important ha generat una allau de convocatòries de dimensions diverses. Hi havia tantes ganes d’un retorn a la normalitat, que, quan s’han aixecat les restriccions, les organitzacions –tant públiques com privades o mixtes– han posat en marxa tot allò que feia temps que esperava l’arribada d’un context sanitari millor. El darrer anunci de la recuperació d’un dels grans esdeveniments del calendari local és el del Ral·li, que tornarà en el seu format habitual el proper març. L’emblemàtica prova de cotxes clàssics ha estat dos anys sense poder-se celebrar, ja que el 2020 estava convocada per al mateix mes de març, mentre que enguany no es donaven les condicions sanitàries adequades per permetre la concentració de públic que l’acompanya habitualment.

El Ral·li se suma a altres convocatòries recents. La del Carnaval ha estat de les més esperades. L’anunci de les rues de diumenge i dimarts és un dels millors signes del retorn a una normalitat, que necessàriament requereix encara un procés progressiu, tot i les ganes absolutament lògiques i raonables que hi ha per a superar el malson de la pandèmia.

També el Corpus escalfa motors amb la vista posada en un mes de juny que hauria de ser molt més similar al del 2019 que al dels dos darrers. I la Comissió de Festa Major i Santa Tecla ja treballa amb una previsió –si res no es torça– d’organitzar la festa que sempre han volgut i que no han pogut fer els seus membres, que van prendre possessió després de la Santa Tecla del 2019.

Aquesta mateixa setmana s’ha respirat també normalitat en altres convocatòries locals. La Setmana de la Malvasia ha arrencat amb un ampli i complet programa d’actes, que afavoreix la projecció i posicionament del vi de Sitges, tant en els circuits professionals i enològics del país com entre la població local. Ahir i avui és el torn del Sitges Next, que ha aconseguit atraure a Sitges una significativa nòmina dels publicitaris i experts en comunicació de major prestigi del país i que representen els principals influencers del moment. 

També va ser especialment destacada la celebració, dissabte passat, de la primera edició de TEDxSitges, un esdeveniment que ha aterrat a la vila amb la decidida intenció d’importar l’èxit que l’acompanya en altres poblacions. En el món cultural, festiu, creatiu i econòmic local hi ha ganes de moviment. I és molt necessari.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure