LOADING

Type to search

Editorial

Esdeveniments i projecció

L’arribada de la tardor i, per tant, la progressiva finalització de la temporada turística tradicional, ha estat acompanyada de la celebració de diferents esdeveniments internacionals a Sitges. En pocs dies han coincidit el Mundial d’Escacs femení (WWTC), el Mediterranean Ladies Open de golf i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Tres esdeveniments de caràcter, perfil i periodicitat diferent, però que, en tots tres casos, constitueixen un excel·lent reclam de Sitges com a destinació i que, a més, repercuteixen positivament tant en la generació directa d’activitat econòmica com en la projecció de la marca a nivell internacional.

El Mundial d’Escacs és d’un aquells trens que passen un cop a la vida. Paral·lelament a la importància que aquest esport té a la nostra vila (gràcies a la ferma tasca de la Penya d’Escacs del Prado i a esdeveniments rellevants, com l’Open d’estiu del Prado o el Sunway Chess Open del desembre), acollir un campionat mundial ofereix una oportunitat de presència mediàtica important. Així ha estat en els circuits especialitzats dels escacs, però també en mitjans generalistes de Rússia i altres països que van integrar l’antiga URSS, on aquest esport té una importància de primer ordre. A ningú se li escapa que el turisme rus és un dels més desitjats per a destinacions com Sitges i l’oportunitat que ha brindat el WWTC, acompanyada d’altres accions, hauria de donar resultats a mitjà termini.

En la mateixa línia, el Mediterranean Ladies Open del Club de Golf Terramar s’està consolidant com una cita de referència en el circuit internacional. I això per a una població que pretén apostar pel turisme de qualitat és un valor afegit que convé projectar com es mereix. L’Open va permetre registrar, a més, uns nivells d’ocupació hotelera significatius el cap de setmana passat.

Del Festival de Cinema poc es pot afegir que no s’hagi dit abans. El moviment directe que genera i el seu paper en la projecció de la vila com una població associada a la cultura i les arts són dignes de subratllar. Però, a més, l’impacte directe que aquest esdeveniment té sobre la marca Sitges no és comparable avui en dia a cap altre. El nom de Sitges, associat al cinema fantàstic, omple aquests dies televisions, ràdios, diaris i webs, aprofitant les projeccions i presentacions. Per aquest motiu, és especialment destacable que l’Ajuntament hagi reaccionat a temps i hagi instat al Festival a mantenir el seu espai de photocall a Aiguadolç, com ha fet els últims vint anys, per a que les principlals estrelles siguin fotografiades amb la imtge de Sitges al darrere.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure