LOADING

Type to search

Festes Ribes

Esperant que el temps respecti la festa

Ribes viu els dos dies àlgids de la Festa Major de Sant Pau amb les cercaviles de balls populars

Les bastoneres anant a Sant Pau

La Festa Major de Sant Pau es prepara per als dies centrals de la celebració –el divendres 24 i el dissabte 25– amb l’esperança que els pronòstics meteorològics es compleixin i, per tant, que el temps respecti tots els actes previstos. De moment, el programa s’ha pogut complir sense incidències, malgrat que la pluja intermitent va fer acte de presència tant en el Correfoc de dissabte com en l’Anada i la Baixada Infantil de diumenge.

El darrer gruix d’actes d’aquest Sant Pau comença avui dijous al migdia amb les Visites de Festa Major que el Ball de Diables de Ribes Colla Jove realitza en diferents centres educatius i de gent gran del poble. L’endemà divendres –la Vigília– serà el torn per a la Baixada de Grallers, la Traca, la Cercavila Infantil de Vigília, el Ball de Bastons per les Masies, les Exhibicions per a la Gent Gran del Redós, la Cercavila de Vigília, la ballada conjunta de totes les colles de bastons i la representació dels versos satírics dels balls de diables.

El dissabte 25 –diada de Sant Pau– s’iniciarà ben d’hora amb el Toc d’Alba des de les campanes de l’església de Ribes i continuarà amb la Matinal, el Toc de Crida de les colles de timbalers, l’Anada a Sant Pau, l’Ofici de Festa Major, la Baixada de Sant Pau i la representació dels balls parlats de Cercolets, Pastorets i Gitanes.

Documentada des del 1740, en format d’aplec, la Festa Major de Sant Pau està inclosa des de l’any passat en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. En ella hi participen 23 colles adultes i 13 d’infantils, que aglutinen al voltant de 800 balladors.

L’edició d’aquest any, en què els dies centrals cauen en cap de setmana, podria afavorir la presència de més visitants. La resta d’activitats culturals i esportives s’allargaran durant la primera quinzena de febrer fins pràcticament el Carnaval.