Festa Major adaptada

- Publicitat -

En temps de Covid-19, en temps d’interrogants, en temps d’incerteses davant les incògnites a curt i mig termini… resultava impossible celebrar una Festa Major com si res. En primer lloc, per raons sanitàries; era del tot impensable propiciar i afavorir l’organització d’actes multitudinaris, on es produeixen totes les característiques que precisament cal aturar en els temps actuals (aglomeracions, contacte físic, suor…). En segon lloc, perquè haver intentat un terme híbrid hagués suposat una pressió inassumible per a la Comissió i la Policia Local. I, en tercer lloc, perquè els efectes directes de la pandèmia (tot i que en ocasions, la gent se n’oblida) han estat terribles i tràgics: les defuncions produïdes arreu il·lustren que el que va passar els mesos de març i abril requereixen encara del nostre respecte, com es posarà de manifest avui divedres en l’acte que ha organitzat l’Ajuntament per recordar les víctimes.

La decisió de suspendre les sortides dels balls i tots els actes multitudinaris de la Festa Major (que són la immensa majoria) ha estat una decisió encertada, valenta i coherent per part de la Comisisó i el mateix Ajuntament. Tots dos organismes van estar explorant les possibilitats, quan hi havia petites escletxes obertes en pensar que es podria dur a terme la festa. Però va arribar un moment que el Pla B va desparèixer i tot va quedar en una única opció. Una opció trista, que molts esperaven no haver de sentir o de prendre, però que va resultar inevitable.

Durant aquests mesos, la feina preparatòria duta a terme pr la Comissió de Festa Major i Santa Tecla ha estat lloable i meritòria. Han treballat conjuntament amb els actors principals de la festa; han escoltat, han parlat i finalment, han decidit conjuntment.

Ara és el moment de continuar mirant endavant. És el moment de salvar el que es pugui, que no serà gaire, però que sí que serà especialment rellevant, trascendent i emotiu. L’Ofici, el repic de campanes, els vermut-concert i els cafè-concert seran una bona manera de recordar-nos que el 24 d’agost honorem Sant Bartomeu i el 23 de setembre, Santa Tecla. També és el moment de posar a prova l’enginy de la Comissió, tal com encertadament va saber fer la de Corpus, que va acceptar el context i les mesures que s’havia de prendre, però va imaginar noves propostes paral·leles, que van resultar també atractives i especialment emotives. Estem segurs que la Comissió de Festa Major i Santa Tecla l’encertarà.

Articles relacionats