LOADING

Type to search

Esports

‘‘Fomentem els valors de l’esport’’

Florenci Almúnia al Club Nàutic de Sitges

Quan s’inicia Florenci Almúnia en el món de la vela?

Jo vaig endisar-me en aquest món ara fa quinze anys; sempre havia practicat atletisme i futbol. Ràpidament em vaig enganxar i quan feia poc més d’un any que estava al Club, em van incorporar a la junta de Jaume Rogé. Em va agradar l’ambient que hi havia i vaig iniciar a les meves filles també en el món de la vela. M’agradava molt l’estructura com a club familiar i que fomentava els valors esportius per als més joves.

Les obres ja estan totalment executades?

La primera part ja està totalment finalitzada. En ella vam renovar tota l’estructura important del club i ara faltaria la part més vistosa, la que aïllarà el Nàutic del sol i la calor de l’estiu i del fred de l’hivern. Però per contenció pressupostària encara no s’ha fet. Serà el que culminarà el projecte arquitectònic.

Els afecta la Llei de Costes?

El Nàutic no es veu afectat per la Llei de Costes, ja que nosaltres som Zona Portuària i depenem directament de Ports de la Generaliat de Catalunya.

Fan cursos gratuïts als alumnes de les escoles públiques per fomentar els valors de la vela.

Fa un grapat d’anys que el Club Nàutic té un acord amb les escoles públiques de la vila i l’Ajuntament per fer classes subvencionades als alumnes de cinquè i sisè de primària. Durant els anys de crisi, sense la aportació de l’Ajuntament, vam assumir els costos entre tots els socis del club perquè no es perdés aquesta iniciativa. Des del 2017, l’Ajuntament va tornar a subvencionar part de la Vela Escolar i als millors alumnes els hi regalem un curs gratuït durant l’estiu. Ens agrada fomentar la vela esportiva al poble.

Quins són els principals objectius del Club?

Nosaltres tenim la segona millor Escola de Vela de Catalunya, per darrere del Centre Municipal de Vela de Barcelona, i el nostre objectiu no és principalment la vela de competició, sinó, tal com diuen els nostres estatuts, és fomentar aquest esport amb els seus valors, formant els nanos, apropar la gent al mar, i inculcar-los els valors d’aquest esport. Estem dins del programa d’Esport Blau de la Federació Catalana de Vela, que inclou Vela Escolar, Vela Inclusiva, Vela Inserció i Vela Sostenible. També ajudem als qui tenen ganes de competir. Cada setmana, deurant tot l’any, organitzem regates i fomentem perquè vagin als campionats de Catalunya, d’Espanya i, fins i tot, d’Europa. Tenim grans regatistes.

Com afronta el Nàutic la renovació de la concessió?

Tenim encara fins al 2027, però durant aquest any i els dos propers treballarem per encarar l’entitat cap a una renovació que ens permeti poder continuar desenvolupant, al mateix lloc, els nostres objectius esportius, de valors, i d’apropar la gent de Sitges al mar..

I el relleu generacional?

Hem incorporat tres noves vicepresidències, dues d’elles encapçalades per gent jove, amb fills que naveguen, perquè creiem en aquest model familiar que volem fomentar.