Forns Enrich, un esperit solidari del forn a la taula

La primera línia de la lluita contra la pandèmia del coronavirus s’ha viscut en hospitals, residències i fundacions i organitzacions com Arrels o Càritas, que han aixoplugat les persones sense llar o amb una major vulnerabilitat.

Forns Enrich, que des dels seus orígens fa gairebé 100 anys (1921), ha estat una empresa familiar d’esperit solidari, col·labora activament en diferents projectes socials amb diversitat d’organitzacions sanitàries i del tercer sector.

Des del decret d’Estat d’Alarma del passat 14 de març es va intensificar la seva tasca solidària. De forma gairebé espontània, sota el compromís social que caracteritza la seva activitat en diversos àmbits, Forns Enrich va fer aportacions a l’Hospital Residència Sant Camil de Ribes, així com a l’Hospital Santa Tecla de Tarragona i el Pavelló del CEM Guinardó, que dóna reforç a l’Hospital de Sant Pau. Van ser les primeres accions, ara intensificades i d’acció espontània, que es van fer des dels diferents establiments. Un homenatge i agraïment a la lluita continua, la valentia i l’esforç de tots els herois de bata blanca i verda, que combaten la pandèmia i tenen cura de malalts i de gent gran, des d’hospitals i residències.

L’essencial s’ha fet visible. Establiments d’alimentació i de productes de primera necessitat s’han mantingut oberts i amatents a la realitat, de manera que han acostat la seva feina al suport de les entitats socials.

La iniciativa de #healthwarriors_bcn, establiments de restauració i aliments que han aportat àpats als hospitals i centres sanitaris, va comptar amb Forns Enrich entre els seus col·laboradors des de l’inici. Una manera dolça d’estendre la solidaritat del forn a la taula. Els serveis d’urgències, les organitzacions que tenen cura de persones sense sostre i de persones grans, també han rebut les aportacions des del primer dia.

Són accions solidàries que fan visible les dues cares de la crisi sanitària i econòmica que es viu actualment. Donar i rebre. Les llavors, que fan possible un pa a la taula i les que fan possible la garantia d’un àpat en una safata d’hospital, representen la suma de l’acció conjunta entre empreses i entitats socials.

Forns Enrich, a més, manté el vincle amb Càritas, que recull diferents productes cada dia per a distribuir entre les persones i famílies amb majors necessitats. Són les accions de les empreses compromeses, que actualment responen de forma activa, aportant donacions i facilitant l’accés a les necessitats bàsiques.

Articles relacionats