Gairebé la meitat dels tests de Covid són positius

El CAP, ahir al migdia

De tots els indicadors epidemiològics registrats a Sitges hi ha un que destaca de manera exagerada: l’elevat percentatge de proves PCR i tests d’antígens que donen resultat positiu: un 42,68 per cent. Mai havia estat tan elevat. Es tracta d’una xifra insòlita en un moment en què el pic detectat en els darrers dies comença a arribar al seu punt àlgid. La setena onada haurà passat de manera suau, amb unes dades d’afectació inferiors a les anteriors i, sobretot, més lleus.

Continua havent-hi bastants casos, però també continuen sent, en la seva majoria, sense gaire afectacions. Especalment, si es tracta de persones amb la pauta de vacunació completa. La setmana passada (la darrera amb dades publicades per Salut) hi va haver 78 positius nous a Sitges, sis més que l’anterior. A Sant Pere deRibs en van ser 67 (la setmana abans havien estat 51).

El risc de rebrot també continua en uns nivells alts a Sitges (672 punts), però en línia amb la mitjana del país (622). Per la seva part, a Sant Pere de Ribes està notablement per sota (423). El símptoma que l’onada comença a frenar és el nivell d’expansió del virus, que a Sitges, l’última setmanade juny (1,34) va ser inferior que l’anterior (1,64). Amb tot, el nivell d’hospitalitzats amb Covid continua creixent, com sempre ha succeït cada vegada que hi ha hagut una onada o repunt.

A L’Eco d’aquesta setmana en parlem més àmpliament i aportem noves dades dels efectes de la pandèmia. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Notícies relacionades:
La nova incidència de la Covid assoleix xifres d’onada a Sitges (30 de juny de 2022)
Sant Camil multiplica per quatre els ingressos de Covid en 15 dies (28 de juny de2022)
El risc de rebrot supera a Sitges els 500 punts i els positius es disparen (23 de juny de 2022)
El nivell de contagi de la Covid és el més baix del 2022 (31 de maig de 2022)
Sitges i Ribes es mantenen amb una incidència mínima de la Covid (11 de maig de 2022)
Un brot de Covid a Sant Antoni fa pujar lleugerament els ingressats a Sant Camil (19 d’abril de 2022)
La Covid recula a nivells baixos a Sitges (6 d’abril de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats