LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

García (PSC): “Continuaré el llegat Baijet’’

Luis Miguel García és maquinista de la Renfe des de 1985 i també sindicalista durant els mateixos anys a la UGT. Es declara esportista de sofà: veure els esports per la televisió és un dels seus lleures al costat de la lectura i el seu gos. 

Entrevista amb Luismi García
Candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 

El passat divendres van postergar l’acte de campanya sumant-se al condol per la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba, un referent per vostè? Rubalcaba ha estat un referent per a tots, per les generacions joves i no tant joves, i no només del Partit Socialista sinó de tots els partits. Un treballador incansable. Una persona que dialogava fins a la sacietat.

Un altre referent, ja en l’àmbit local i reivindicat en la seva presentació, va ser l’alcalde Jordi Baijet, quin és el llegat que volen continuar o reprendre? El llegat de Jordi Baijet parteix de que la gent potser no és conscient del que es va arribar a fer i en la situació en que es va fer. En general, en política predomina una mirada curta, només es veuen els problemes i no les solucions que es van aportar. Reivindiquem i posem en valor el seu llegat i si sóc alcalde, i espero ser-ho, començaré a treballar a partir d’on ho va deixar Jordi Baijet. 

Creu que s’ha fet tot molt malament o els canvis que proposen són perquè tenen una visió molt diferent al govern actual? El pitjor que s’ha fet, sobretot en la darrera legislatura, és que quan hi ha hagut capacitat per a fer projectes, s’ha renunciat i s’ha preferit pagar el deute als bancs, quan el deute estava perfectament estructurat i s’hagués pogut pagar, sense que el ciutadà patís el fre dels projectes i de les inversions i sobretot deixant sense inversions l’habitatge i les prestacions socials. Òbviament la visió és diferent, no és el mateix un govern de dretes que d’esquerres.

Vostès han posat èmfasi en nous reptes com el Meetings, incentives, conferences & exhibitions (MICE) i el Mice & Tourism (Mit) en què basen el seu potencial? Sitges té tot el necessari? Sitges té tot el necessari excepte l’equipament. El Sitges MiT es basa en unificar el que era l’antiga Agència de Turisme amb el que és l’actual Sitges Convention Bureau. L’objectiu és establir criteris de promoció i projecció turística de Sitges al costat del sector privat. Posar-se d’acord per copsar les necessitats de Sitges i posar en marxa projectes d’atracció turística, especialment en el turisme cultural, esportiu, familiar i de congressos. 

Quina creu que és la prioritat? El primer que ens agradaria és proposar un pacte local a tots els grups basat en quatre temes: neteja, seguretat, regeneració de les platges i habitatge social. Crec que estarem d’acord en construir una solució per als propers 25 anys. I en aquest sentit una de les propostes és posar en marxala brigada d’actuació ràpida. 

M’ho haurà d’explicar. En què consisteix? És una aplicació que ha de permetre als ciutadans fer una denúncia en el moment de qualsevol problema de la via pública, que en dues hores estarà solucionat. Una brigada d’actuació ràpida i durant les 24 hores, atendrà totes les incidències.

Amb els resultats de les darreres eleccions generals a la mà, on han doblat el nombre de vots respecte de 2016, augura bones perspectives per les municipals? Estem convençuts que podrà ajudar, però també sabem que tenim projectes il·lusionants que ens han retornat al centre del debat polític, que per distintes raons ja conegudes, potser ens havia desplaçat. Ara estem començant a recuperar terreny i la gent recupera la confiança en nosaltres.

Parlava de la recuperació, el procés ha suposat daltabaix a les seves files, com ho han viscut? El procés ens ha fet perdre molt de temps a tots en un projecte inviable, impossible i que no tenia sortida. 

Ho dóna per tancat? Crec que sí. El procés ja està políticament acabat. No emocionalment, perquè hi ha persones a la presó, injusta o justament i per decisions errònies. Els dos regidors socialistes, que havien optat per representar-se més a sí mateixos que a l’organització, van marxar. La decisió es va prendre quan la situació ja era insostenible. Nosaltres no hem canviat. Els altres sí.

Han apostat per un retorn al socialisme i als socialistes que els van dur a dues alcaldies a Sitges, però la llista presenta fins a onze independents, com ho explica? Ara ja no. Dels onze hi ha cinc que des de que es van posar en llista s’han afiliat. Igual ja eren socialistes… es pot ser socialista sense carnet!

Aspiren a governar? Evidentment.

La pregunta és obligada. Amb qui governarien?  Això té dues respostes. D’entrada nosaltres posem damunt la taula un projecte que es diu Sitges, sense banderes de cap tipus. I parlarem amb tothom perquè no som sectaris, ara bé, hi ha dos temes innegociables: la nostra agenda social i el futur model econòmic i sostenible del municipi.

Com veu Sitges el 2040?  Tot dependrà dels projectes que es facin ara. Jo veuria un Sitges més amable, més verd i més net, amb feina, on els joves no calgui que marxin a viure fora i la gent gran pugui gaudir de la vila