LOADING

Type to search

Ribes

Garrido (PSC): “Cal una nova etapa política”

Abigail Garrido ha volgut fer-se la foto a la plaça Llobregat de les Roquetes perquè “és la zona més gentrificada del municipi” i, sempre que passa per allí, li evoca “la història d’un poble de classe treballadora i la seva lluita per a conquerir els serveis públics”.

Entrevista amb abigail garrido i tinta
Candidata del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

Per què ha acceptat ser cap de llista?

Entenc que és la conseqüència natural d’un projecte que hem iniciat aquests quatre anys a l’Ajuntament i que volem seguir desenvolupament com una eina que defuig la política professionalitzada i que vol autoorganitzar els veïns. 

Què ha canviat a Fem Poble respecte aquell equip jove que va donar la sorpresa en les últimes eleccions municipals?

Crec sincerament que mantenim el mateix esperit d’aleshores i que li afegim més experiència. En aquell moment vam fer un programa de forma participada que, amb el temps, hem vist que va ser una molt bona diagnosi de la realitat. Ara, a més, tenim la certesa de què es pot fer, què cal fer i cap a on hem d’empènyer. Tenim la sensació que hem treballat més que gran part del govern.

Heu dit en diverses ocasions que no arribareu a acords amb ningú “únicament per temes nacionals” i que la renovació política “no pot passar per algú que porta vint anys en política”. Quin marge us deixa per a pactar un nou govern?

Diem això perquè entenem que cal una nova etapa política de progrés al municipi. Veiem que hi ha la possibilitat de fer una transformació real i que, per a tirar-la endavant, calen grans acords. No volem fer vets a cap partit. En aquesta legislatura hem arribat a enteses amb el govern però, a la vegada, hem estat gran part del mandat batallant contra ell. Apostem perquè l’Ajuntament sigui el paradigma de l’autoorganització dels veïns vers els seus problemes i, per tant, no creiem que una persona que porta vint anys a la institució pugui liderar aquesta nova etapa de canvi. Però això no és cap vet al PSC.

El PDeCAT-ViA i, sobretot, UM9-CUP van proposar-vos amb insistència que us adheríssiu al que ara és Construïm. Per què vau diu que no?

Construïm em genera molts dubtes. Penso que s’hauran d’explicar molt. Si tires una moneda enlaire, no saps si caurà a l’esquerra o a la dreta. En els últims tres mesos, el PDeCAT-ViA i UM9-CUP han votat diferent en temes tan importants i tan diferents com l’Institut Xaloc, l’Autòdrom de Terramar o els subministraments elèctrics. Un pacte fet en termes nacionals no em sembla l’opció més coherent a nivell local.

Quines són les tres coses prioritàries que li agradaria canviar del municipi?

Tot el nostre programa es basa en la idea de fer comunitat: que el municipi sigui un lloc per a viure-hi i treballar-hi; no només per a dormir-hi. Això vol dir serveis públics, comerç de proximitat, cultura popular i un urbanisme que pensi sobretot en les persones.