GENT GRAN, I ARA QUÈ?

- Publicitat -

Existeixen variades opcions a l’hora de cuidar dels nostres sers estimats

És una realitat que les necessitats de les persones evolucionen a mesura que es van fent grans. Tot i això, i en funció de la situació de cadascú, existeixen múltiples opcions per seguir gaudint plenament de la vida. Hi ha qui compta amb familiars que el poden cuidar, o qui assisteix a un centre de dia per estar en contacte amb altres persones i fer activitats. Per altra banda, hi ha qui necessita o prefereix deixar les seves cures en mans dels professionals a les residències.

Sigui a causa de la pèrdua d’autonomia, el deteriorament de l’estat físic o per plena voluntat, ingressar en una residència de gent gran pot ser una opció ideal per assegurar que es rebenles cures necessàries en cada moment.

Les residències ofereixen atenció plena als més grans, així com serveis mèdics, cures personalitzades, exercici o oci.Després de gairebé dos anys amb activitats restringides a causa de la Covid-19, les residències poc a poc han començat a organitzar de nou activitats ocupacionals i sortides culturals per a les persones que hi resideixen. Algunes de les activitats i tallers que s’organitzen serveixen, a més a més, per estimular la ment i prevenir o controlar la demència. En aquests centres, s’han passat a utilitzar els espais exteriors, com els patis i jardins, amb major freqüència.

Per altra banda, és habitual que arribats a certa edat sigui necessari utilitzar audiòfons  ulleres a causa de la pèrdua inevitable d’alguns dels sentits. Pel que fa als audiòfons, cada cop la tecnologia permet que siguin més petits i per lo tant, més còmodes. A més, el fet que siguin recarregables permet evitar possibles danys al no haver-lo d’obrir i tancar per canviar les piles.

Per la seva part, la vista és un dels sentits que es veu més afectats a mesura que ens fem grans. Per això, és important mantenir un control de la salut visual per reduir el risc de patir malalties d’aquesta mena. Revisar la visió de les persones grans freqüentment, mantenir una dieta equilibrada i protegir els ulls sempre que sigui possible són els consells imprescindibles a seguir.

Un altre dels pilars fonamentals de la salut, com s’ha comentat, és el de la alimentació. Una mala alimentació en una persona gran pot conduir a una major possibilitat de contraure malalties o a l’aparició del deteriorament cognitiu. És per això que la dieta ha de ser variada per contenir tots els nutrients necessaris. En cas de tenir dificultats per mastegar, una bona opció és elaborar purés, sucs, cremes i cuinar aliments tous.

En definitiva, el procés de fer-se gran implica que les cures de les persones també incrementin. Avui en dia, existeixen múltiples opcions per assegurar que es cobreixen les necessitats de les persones grans, facilitant així el seu dia a dia.

CENTRE AUDITIU DE SITGES
Fer-se gran planteja una sèrie de reptes als quals els professionals de la salut auditiva hem d’oferir resposta. Poder sentir i entendre les converses sense dificultat, comunicar-se sense perdre paraula per telèfon, gaudir de la televisió, la ràdio, el teatre o el cinema sense esforços, són aspectes que avui en dia qualsevol persona (tingui l’edat que tingui) pot assolir amb satisfacció. El nostre equip us convida a visitar-nos per fer un complert estudi auditiu, i si ho desitgeu, us deixem provar durant diverses setmanes qualsevol audiòfon de nova tecnologia, sense cap cost ni compromís.

CUGAT RESIDENCIAL
La pandèmia ha deixat una gran seqüela en els majors, la SOLITUD.
Han sofert por, han estat sols i privats dels seus éssers estimats, sense sortides a l’exterior per gaudir de sol, naturalesa i l’aire pur. Tot això ha provocat un baix estat emocional que aguditza les seves malalties i crea noves. Ells necessiten donar-li un sentit a la seva vida i tornar a relacionar-se sense por. Cugat Residencial és una Llar, ells senten seguretat i llibertat per a decidir en la seva nova VIDA.

Articles relacionats